Episode 2 - The Night of the Comet

Här kommer nästa avsnits guide. Som vanligt är det sammanfattningen i början av inlägget som gäller för er som vill undvika spoilers.

 

Sammanfattning

Mystic Falls förbereder sig för festivalen som firar kometen som passerar staden. Vicki är på sjukhuset och återhämtar sig från attacken som hon knappt minns. Stefan tar sig till sjukhuset för att använda sina förmågor för att se till att Vicki inte kommer ihåg vad som hände. Men han blir avbruten när Vickis bror Matt kommer. Jeremy fortsätter kämpa med skolan och sina känslor för Vicki. Moster Jenna träffar Mr Tanner en av lärarna på skolan och börjar efter det tvivla på sig själv som förälder, speciellt när det kommer till Jeremy. Elena bestämmer sig för att åka hem till Stefan för att prata men istället för Stefan möter hon Stefans charmige bror Damon. Damon avslöjar chockerande saker om Stefans förflutna och när Stefan väl kommer hem är Elena chockad och generad över att upptäcka att han helst inte vill ha henne där. Under tiden börjar Vickis minnen om vad som egentligen hände henne återkomma. Och Damon ställer in siktet på Caroline.



Spoilervarning

Det är 145 år sedan kometen senast kunde ses i Mystic Falls och nu är det dags igen. Något attackerar ett ungt par som tältar i skogen för att få en skymt av kometen.

Elena vaknar upp och känner för första gången sedan hennes föräldrar dog en lycka och ett hopp om att saker kommer ordna sig. På annat håll i Mystic Falls vaknar Stefan och känner att för första gången  på många år är han faktiskt helt vaken. Båda är lika exalterade över att de kommer ses igen idag. På väg ner möter hon moster Jenna som håller på att göra sig klar för ett möte med Jeremys lärare, men Jeremy själv finns ingenstans i huset. Han befinner sig på sjukhuset för att se hur Vicki mår. Väl i skolan spenderar Elena och Stefan hela historielektionen men att snegla på varann, i ett annat hörn av skolan berättar Bonnie för Caroline att hon inte är klärvojant eller ett medium utan en häxa. När Jeremy kommit till skolan har han bestämt sig för att konfrontera Tyler angående Vicki. Trots att Tyler påstår att han bryr sig om henne har hant inte besökt henne på sjukhuset en enda gång. Det blir en ganska hetsk ordväxling mellan de båda men inget slagsmål, den här gången. Elena möter upp med Matt efter skolan för att se hur det är med Vicki. Hon mår enligt Matt under omständigheterna bra men kommer få stanna på sjukhuset för observation. Matt berättar för Elena att Vicki sagt att det var en vampyr som attackerat henne. Moster Jenna träffar Jeremys lärare som berättar att han på endast tre dagars skola har missat sex lektioner. Han kommer sedan med anklagelser mot Jenna att det är hennes fel att Jeremy uppför sig som han gör.

 

Stefan som hört samtalet mellan Elena och Matt är på sjukhuset för att se till att Vicki inte berättar för någon vad som egentligen hände.  Stefan tvingar in tanken att det var ett djur som attackerade henne inte en vampyr och Vicki som inte kan stå emot hans krafter accepterar. Stefan lämnar rummet när han hör Matt återvända, men Matt hinner se en skymt av honom innan han lämnar sjukhuset via ett fönster på tredje våningen. Jenna som nu återvänt från mötet med Jeremys lärare försöker få honom att prata genom att berätta om sina utflykter som ung. Trots att hon berättar att hon också testat droger vill inte Jeremy prata. Istället tar han sig till sjukhuset för att återigen besöka Vicki som den här gången är vid medvetande. Vicki oroar sig fortfarande att andra ska få reda på om henne och Jeremy och hon är först inte glad att han är där. Men när han berättar att det var han som bar ut henne ur skogen ändrar hon uppfattning.

 

Elena har efter ett litet peptalk med Bonnie och Caroline begett sig hem till Stefan för att prata om gårdagen och framtiden. När hon knackar på går dörren upp av sig själv, hon går in. Stefan är inte hemma, men det är Damon. Damon presenterar sig artigt och visar henne vardagsrummet. Han berättar även om Katherine, Stefans ex. Ett ex som nästan ska ha förstört Stefan. Plöstligt dyket Stefan upp, men han beter sig underligt hela han utstrålar en kyla. Elena går.

Väl ensamma försöker Stefan få ur Damon hur länge Elena var där, men Damon är som vanligt och svarar bara på de frågor han själv vill. Stefan berättar att han varit på sjukhuset för att städa upp efter Damon. Damon påminner Stefan om att tankekontrolleringen inte funkar på samma sätt när man inte lever av människor.

 

På sjukhuset sover Vicki oroligt. Hon vaknar och ser sig om, Matt är fortfarande där men någonting inom henne är inte så övertygad om att det var ett djur som attackerat henne.

Nästa dag träffar Elena Bonnie för att prata om vad som hände hos Stefan. Elena är övertygad om att hon och Stefan inte är en bra idé men Bonnie övertygar henne om att testa iallafall.

Hemma hos Stefan vill Zach veta varför Damon är tillbaka. Stefans förklaring är enkel, Damon kom tillbaka för att han gjorde det. Damons största nöje i livet är att göra Stefans liv uselt. Zach poängterar att Damons vistelse i Mystic Falls kan utgöra en fara för dem alla. Att Vicki berättar sanningen till exempel. Stefan berättar då att han tagit hand om saken, Zach undrar om han är säker. Stefan medger nedslaget att han inte kan vara säker. Han är inte lika stark som Damon.

På Mystic Falls grill möter Jeremy Vicki som är ute från sjukhuset och som försöker lösa problem på jobbet. Jeremy ger henne smärtstillande för värken i halsen, när de står och pratar kommer Tyler fram. Vicki går därifrån till Jeremys stora förtjusning. Utanför grillen har massor med folk samlats för att se kometen. Elena och hennes vänner är där och plöstligt är även Stefan det.  Han ber om ursäkt för sitt beteende tidigare och vill att de ska kunna fortsätta som förut. Men Elena är fortfarande fundersam över hela Katherine grejen.

Vill Stefan bara ha henne för att komma över Katherine?

 

Inne på grillen stöter Vicki ihop med Damon. Trots att dom enligt hennes vetskap aldrig setts känner hon igen Damon. Hon går in på toaletten för att ta ytterligare en tablett. När hon tittar upp från handfaten ser hon Damon attackera henne, igen. Jeremy är den första som upptäcker att Vicki saknas och när han vänder sig till de andra för hjälp att leta, slutar det bara med att alla får reda på hans och Vickis förhållande och det faktum att han gett henne piller. Elena blir rasande över att Jeremy langar men hon lyckas inte nå fram till honom den här gången heller, han rusar iväg för att hjälpa de andra hitta Vicki. Matt stöter ihop med Stefan på torget när han letar efter Vicki. Han konfronterar Stefan angående sjukhuset Stefan förklarar att han var där och besökte någon annan.  Stefan som hör bättre än människor hör plötsligt Vicki, och Damon. Han ursäktar sig och går mot ljudet.

Damon befinner sig på taket till grillen, han håller en skräckslagen Vicki över kanten. Stefan tar sig snabbt upp till dem och han får Damon att ta bort henne från kanten.  Damon börjar sedan bryta igenom tanken som Stefan planterade hos Vicki och får henne istället att tro att det var Stefan som attackerade henne. Stefan har nu att välja mellan att dricka av Vickis blod och få styrkan att ändra minnet Damon planterat hos henne eller att låta henne avslöja honom. Men när Stefan hellre blir avslöjad och dödad än att göra som Damon vill ändrar Damon Vickis minne frivilligt. Han får henne istället att tro att alla piller gjorde henne hög och fick henne att hamna på taket. Efter Vicki gått berättar Damon att han har bestämt sig för att stanna i Mystic Falls, att han helt plötsligt gillar småstadslivet. Stefan försöker få reda på vad som egentligen ligger bakom men Damon berättar som vanligt inte. Stefan tar sig ner till grillen igen för att leta efter Elena. Men han får reda på av Bonnie att hon redan gått hem, men han får Elenas nummer av Bonnie. När hon sträcker sig över för att lämna lappen och hon nuddar Stefans hand stelnar hon till. Hon ursäktar sig snabbt och försvinner.

 

Väl hemma hittar Elena Jenna i Jeremys rum, i full färd med att snoka efter droger. Efter samtalet med Jeremys lärare börjar hon tvivla på sina färdigheter som förälder. Elena övertygar henne om att hon gör ett bra jobb.

 

På väg hem från grillen stöter Caroline ihop med Damon till sin stora lycka. Hon har haft en crush på honom ända sen hon såg honom på grillen första gången. Hon vet förstås inte vem eller vad han är.

Elena knackar på hos Stefan. Hon har insett att allt hon haft emot ett förhållande med Stefan bara är rädsla. Det finns något mellan dem, ingen av dem kan förneka det längre.  Hon känner att om hon tillåter sig själv att vara glad så kommer hela hennes värld att krascha igen.  Stefan övertygar henne om att det inte är sant, sen kysser han henne.

Det sista vi ser är Caroline och Damon, i sängen. Caroline vet fortfarande inte vad han är men det blir hon snabbt varse när Damon biter henne i halsen.

Källor: imdb.com & cwtv.com/thevampirediares

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0