Sneak peaks från Episode 16 - There goes the Neighborhood



Sneak peaks från Episode 15 - A Few Good Men

För er som missade avsnittet i torsdags eller som bara vill se igen.     

Trailer för nästa avsnitt - There goes the neighborhood


Dagens bild

Paul Wesley som Stefan Salvatore och Ian Somerhalder som Damon Salvatore

Episode 2 - The Night of the Comet

Här kommer nästa avsnits guide. Som vanligt är det sammanfattningen i början av inlägget som gäller för er som vill undvika spoilers.

 

Sammanfattning

Mystic Falls förbereder sig för festivalen som firar kometen som passerar staden. Vicki är på sjukhuset och återhämtar sig från attacken som hon knappt minns. Stefan tar sig till sjukhuset för att använda sina förmågor för att se till att Vicki inte kommer ihåg vad som hände. Men han blir avbruten när Vickis bror Matt kommer. Jeremy fortsätter kämpa med skolan och sina känslor för Vicki. Moster Jenna träffar Mr Tanner en av lärarna på skolan och börjar efter det tvivla på sig själv som förälder, speciellt när det kommer till Jeremy. Elena bestämmer sig för att åka hem till Stefan för att prata men istället för Stefan möter hon Stefans charmige bror Damon. Damon avslöjar chockerande saker om Stefans förflutna och när Stefan väl kommer hem är Elena chockad och generad över att upptäcka att han helst inte vill ha henne där. Under tiden börjar Vickis minnen om vad som egentligen hände henne återkomma. Och Damon ställer in siktet på Caroline.



Spoilervarning

Det är 145 år sedan kometen senast kunde ses i Mystic Falls och nu är det dags igen. Något attackerar ett ungt par som tältar i skogen för att få en skymt av kometen.

Elena vaknar upp och känner för första gången sedan hennes föräldrar dog en lycka och ett hopp om att saker kommer ordna sig. På annat håll i Mystic Falls vaknar Stefan och känner att för första gången  på många år är han faktiskt helt vaken. Båda är lika exalterade över att de kommer ses igen idag. På väg ner möter hon moster Jenna som håller på att göra sig klar för ett möte med Jeremys lärare, men Jeremy själv finns ingenstans i huset. Han befinner sig på sjukhuset för att se hur Vicki mår. Väl i skolan spenderar Elena och Stefan hela historielektionen men att snegla på varann, i ett annat hörn av skolan berättar Bonnie för Caroline att hon inte är klärvojant eller ett medium utan en häxa. När Jeremy kommit till skolan har han bestämt sig för att konfrontera Tyler angående Vicki. Trots att Tyler påstår att han bryr sig om henne har hant inte besökt henne på sjukhuset en enda gång. Det blir en ganska hetsk ordväxling mellan de båda men inget slagsmål, den här gången. Elena möter upp med Matt efter skolan för att se hur det är med Vicki. Hon mår enligt Matt under omständigheterna bra men kommer få stanna på sjukhuset för observation. Matt berättar för Elena att Vicki sagt att det var en vampyr som attackerat henne. Moster Jenna träffar Jeremys lärare som berättar att han på endast tre dagars skola har missat sex lektioner. Han kommer sedan med anklagelser mot Jenna att det är hennes fel att Jeremy uppför sig som han gör.

 

Stefan som hört samtalet mellan Elena och Matt är på sjukhuset för att se till att Vicki inte berättar för någon vad som egentligen hände.  Stefan tvingar in tanken att det var ett djur som attackerade henne inte en vampyr och Vicki som inte kan stå emot hans krafter accepterar. Stefan lämnar rummet när han hör Matt återvända, men Matt hinner se en skymt av honom innan han lämnar sjukhuset via ett fönster på tredje våningen. Jenna som nu återvänt från mötet med Jeremys lärare försöker få honom att prata genom att berätta om sina utflykter som ung. Trots att hon berättar att hon också testat droger vill inte Jeremy prata. Istället tar han sig till sjukhuset för att återigen besöka Vicki som den här gången är vid medvetande. Vicki oroar sig fortfarande att andra ska få reda på om henne och Jeremy och hon är först inte glad att han är där. Men när han berättar att det var han som bar ut henne ur skogen ändrar hon uppfattning.

 

Elena har efter ett litet peptalk med Bonnie och Caroline begett sig hem till Stefan för att prata om gårdagen och framtiden. När hon knackar på går dörren upp av sig själv, hon går in. Stefan är inte hemma, men det är Damon. Damon presenterar sig artigt och visar henne vardagsrummet. Han berättar även om Katherine, Stefans ex. Ett ex som nästan ska ha förstört Stefan. Plöstligt dyket Stefan upp, men han beter sig underligt hela han utstrålar en kyla. Elena går.

Väl ensamma försöker Stefan få ur Damon hur länge Elena var där, men Damon är som vanligt och svarar bara på de frågor han själv vill. Stefan berättar att han varit på sjukhuset för att städa upp efter Damon. Damon påminner Stefan om att tankekontrolleringen inte funkar på samma sätt när man inte lever av människor.

 

På sjukhuset sover Vicki oroligt. Hon vaknar och ser sig om, Matt är fortfarande där men någonting inom henne är inte så övertygad om att det var ett djur som attackerat henne.

Nästa dag träffar Elena Bonnie för att prata om vad som hände hos Stefan. Elena är övertygad om att hon och Stefan inte är en bra idé men Bonnie övertygar henne om att testa iallafall.

Hemma hos Stefan vill Zach veta varför Damon är tillbaka. Stefans förklaring är enkel, Damon kom tillbaka för att han gjorde det. Damons största nöje i livet är att göra Stefans liv uselt. Zach poängterar att Damons vistelse i Mystic Falls kan utgöra en fara för dem alla. Att Vicki berättar sanningen till exempel. Stefan berättar då att han tagit hand om saken, Zach undrar om han är säker. Stefan medger nedslaget att han inte kan vara säker. Han är inte lika stark som Damon.

På Mystic Falls grill möter Jeremy Vicki som är ute från sjukhuset och som försöker lösa problem på jobbet. Jeremy ger henne smärtstillande för värken i halsen, när de står och pratar kommer Tyler fram. Vicki går därifrån till Jeremys stora förtjusning. Utanför grillen har massor med folk samlats för att se kometen. Elena och hennes vänner är där och plöstligt är även Stefan det.  Han ber om ursäkt för sitt beteende tidigare och vill att de ska kunna fortsätta som förut. Men Elena är fortfarande fundersam över hela Katherine grejen.

Vill Stefan bara ha henne för att komma över Katherine?

 

Inne på grillen stöter Vicki ihop med Damon. Trots att dom enligt hennes vetskap aldrig setts känner hon igen Damon. Hon går in på toaletten för att ta ytterligare en tablett. När hon tittar upp från handfaten ser hon Damon attackera henne, igen. Jeremy är den första som upptäcker att Vicki saknas och när han vänder sig till de andra för hjälp att leta, slutar det bara med att alla får reda på hans och Vickis förhållande och det faktum att han gett henne piller. Elena blir rasande över att Jeremy langar men hon lyckas inte nå fram till honom den här gången heller, han rusar iväg för att hjälpa de andra hitta Vicki. Matt stöter ihop med Stefan på torget när han letar efter Vicki. Han konfronterar Stefan angående sjukhuset Stefan förklarar att han var där och besökte någon annan.  Stefan som hör bättre än människor hör plötsligt Vicki, och Damon. Han ursäktar sig och går mot ljudet.

Damon befinner sig på taket till grillen, han håller en skräckslagen Vicki över kanten. Stefan tar sig snabbt upp till dem och han får Damon att ta bort henne från kanten.  Damon börjar sedan bryta igenom tanken som Stefan planterade hos Vicki och får henne istället att tro att det var Stefan som attackerade henne. Stefan har nu att välja mellan att dricka av Vickis blod och få styrkan att ändra minnet Damon planterat hos henne eller att låta henne avslöja honom. Men när Stefan hellre blir avslöjad och dödad än att göra som Damon vill ändrar Damon Vickis minne frivilligt. Han får henne istället att tro att alla piller gjorde henne hög och fick henne att hamna på taket. Efter Vicki gått berättar Damon att han har bestämt sig för att stanna i Mystic Falls, att han helt plötsligt gillar småstadslivet. Stefan försöker få reda på vad som egentligen ligger bakom men Damon berättar som vanligt inte. Stefan tar sig ner till grillen igen för att leta efter Elena. Men han får reda på av Bonnie att hon redan gått hem, men han får Elenas nummer av Bonnie. När hon sträcker sig över för att lämna lappen och hon nuddar Stefans hand stelnar hon till. Hon ursäktar sig snabbt och försvinner.

 

Väl hemma hittar Elena Jenna i Jeremys rum, i full färd med att snoka efter droger. Efter samtalet med Jeremys lärare börjar hon tvivla på sina färdigheter som förälder. Elena övertygar henne om att hon gör ett bra jobb.

 

På väg hem från grillen stöter Caroline ihop med Damon till sin stora lycka. Hon har haft en crush på honom ända sen hon såg honom på grillen första gången. Hon vet förstås inte vem eller vad han är.

Elena knackar på hos Stefan. Hon har insett att allt hon haft emot ett förhållande med Stefan bara är rädsla. Det finns något mellan dem, ingen av dem kan förneka det längre.  Hon känner att om hon tillåter sig själv att vara glad så kommer hela hennes värld att krascha igen.  Stefan övertygar henne om att det inte är sant, sen kysser han henne.

Det sista vi ser är Caroline och Damon, i sängen. Caroline vet fortfarande inte vad han är men det blir hon snabbt varse när Damon biter henne i halsen.

Källor: imdb.com & cwtv.com/thevampirediares

Ian hjälper dig reda ut vilken Salvatore bror som är bäst att dejta

Källa: http://thevampirediaries.net/

Äntligen

Fick efter evigheters väntan hem denna idag. Så fort jag har hunnit läsa kommer jag ge er en recension.
Nån som har sett var man kan köpa Shadow Souls med nyckeln på omslaget? Är tacksam för tips i så fall.

Trailers för nästa avsnitt A Few Good Men


Comic Con 2009


Skådespelarna svarar på tittarnas frågor


Triss i Vampyrer

Tre snyggingar som alla spelar vampyrer Kellan Lutz (Twilight), Stephen Moyer (True Blood) och Paul Wesley (Vampire Diaries).

Ian pratar modell minnen med Tyra Banks


Episode 1 - Pilot

Eftersom jag planerar att skriva avsnitts guiderna ganska detaljerat kommer det innehålla spoilers för alla er som inte sett dem. För er finns sammanfattningen i början av inläggen. Där kan ni läsa utan att oroa er för att få reda på saker ni inte vill veta.
Kort sammanfattning av första avsnittet (innehåller inga spoilers)
Det är första dagen i skolan efter sommarlovet i den lilla småstaden Mystic Falls. Elena Gilbert och hennes lillebror Jeremy kämpar för att komma över deras föräldrars plötsliga död. Elena är populär bland sina vänner men hon har svårt att dölja sin sorg, Jeremy å andra sidan väljer att vända sig till droger för att lätta på smärtan. Men ankomsten av den nya eleven Stefan Salvatore får Elena att tänka på romantik istället för sorg. Dock är hon inte medveten om Stefans och hans bror Damons mörka hemlighet.
Spoilervarning nedan
Stefan har levt i mörkret nästan så länge han kan minnas, men han måste nu ta sig tillbaka till ljuset. Han måste lära känna henne. Så början den amerikanska serien Vampire Diaries.
Elena gör sig redo för skolan, i köket låtsas moster Jenna att hon faktiskt kan laga mat. Men för både Elenas och Jeremys del är det kaffet som hägrar denna morgon. Bonnie, Elenas bästa vän hämtar henne och de kör tillsammans till skolan. På vägen dit håller de nästan på att krocka med en gigantisk kråka, Elena som har minnena från den tragiska olyckan som kostade hennes föräldrar livet i allt för klart minne får panik. Väl framme i skolan hälsas Elena av sina vänner. Elena har redan under morgonen övat in sitt jag mår bra tal som hon kan använda när folk frågar. På väg till första lektionen får Bonnie syn på någon inne på receptionen, det ser ut att vara en ny elev, och snygg är han också. Elena får syn på Jeremy som agerar underligt i korridoren, hon följer efter honom in på herrtoaletten för att se om det återigen är droger inblandat. Elena och Jeremy bråkar, på väg ut från toaletten krockar hon med någon. När Elena tittar upp visar det sig vara den nya killen han presenterar sig som Stefan Salvatore, Elena tar sig iväg på lektionen.
Efter skolan tar Elena med sig sin dagbok och går för att besöka sina föräldrar. När hon sitter där på kyrkogården kommer plötsligt en dimma krypande, Elena börjar känna obehag. När hon ser sig omkring ser hon en kråka sitta på gravstenen framför, Elena känner att kråkan tittar på henne och bestämmer sig för att schasa iväg den men den vägrar flytta sig. Vid det laget är Elena riktigt rädd och hon börjar springa bort från kyrkogården och dimman, plötsligt krockar hon med något, återigen Stefan. De pratar en kort stund, Stefan frågar om hon är okej, om hon skadade sig i krocken. När Elena börjar se efter visar det sig att hon skrapat sig på benet, när hon tittar upp från såret är Stefan borta.
På kvällen träffar Jeremy Vicki på Mystic Falls grill. Hon gör allt för att avvisa honom men Jeremy ger sig inte, han vet att innerst inne finns det något mellan dem precis som det gjort hela sommaren. Men nu har Vicki bara ögon för Tyler.
Elena gör sig klar för att möta Bonnie och Caroline på grillen, på väg ut håller hon återigen på att krocka med Stefan som precis skulle knacka på. Han ber om ursäkt för tidigare och de gör senare sällskap till grillen, till alla andras förvåning. Speciellt Matt blir förkrossad, han har hela tiden hoppats på att Elena ska ta honom tillbaka. Stefan och Elena slår sig ner tillsammans med Bonnie och Caroline där alla fyra tar chansen att bekanta sig med varann. Men Stefan har bara ögon för Elena, till Carolines stora förtret. När Stefan återvänder hem möts han av en rasande Zach. Zach vet Stefans hemlighet och visar honom en tidning där det står om ett mördat par, djurattack är orsaken enligt tidningen. Stefan försäkrar Zach om att han inte är skyldig, men frågan är bara vem är det?
Nästa dag är det "tillbaka i skolan" festen och Elena och Stefan spenderar mycket tid tillsammans trots att Caroline försöker stjäla Stefans uppmärksamhet. Samtidigt strosar Jeremy omkring för sig själv. Plöstligt hör han Vicki ropa åt Tyler att lämna henne ifred, Jeremy är snabbt framme och drar bort Tyler men Vicki blir inte glad, hon blir rasande och går iväg. Vicki är ensam i skogen och det börjar dra in en dimma över marken och hon känner sig bevakad. Plöstligt attackerar något Vicki.
Elena och Stefan står och pratar när Elena ser Jeremy gå omkring i utkanten av festen. Hon följer efter honom in iskogen för att se vad som är fel. Plötsligt snubblar Jeremy över något, Vicki och hon blöder ur två sår i halsen. Jeremy bär henne tillbaka till de andra och ambulansen hämtar henne. Den enda som förstår vad som hänt är Stefan som skyndar sig hem för att tänka. Väl hemma möts han av en kråka och några sekunder senare, hans bror Damon. Bröderna börjar ganska omgående bråka och det är Damon som har övertaget, han är hundra gånger starkare än Stefan eftersom han jagar människor istället för djur.
Elena och Jeremy tar sig hem tillsammans medan Bonnie och Caroline tar sig till grillen. Caroline ägnar där massor med tid åt att beklaga sig för Bonnie om varför Stefan valde Elena och inte henne. Tillslut ledsnar Bonnie och går hem, kvar blir Caroline men mitt emot henne sitter en supersnygg kille hon aldrig sett förut.
Väl hemma vänder sig Elena direkt till sin dagbok för att få ur sig allt som hänt under dagen men så knackar det på dörren, Stefan. Elena bjuder in honom.
Som utlovat kommer jag nu börja med avsnitts guiderna. Det har nu visats åtta avsnitt i Sverige men jag börjar från början, med avsnitt 1. Eftersom jag planerar att skriva avsnitts guiderna ganska detaljerat kommer det innehålla spoilers för alla er som inte sett dem. För er finns sammanfattningen i början av inläggen. Där kan ni läsa utan att oroa er för att få reda på saker ni inte vill veta.
Kort sammanfattning av första avsnittet (innehåller inga spoilers)
Det är första dagen i skolan efter sommarlovet i den lilla småstaden Mystic Falls. Elena Gilbert och hennes lillebror Jeremy kämpar för att komma över deras föräldrars plötsliga död. Elena är populär bland sina vänner men hon har svårt att dölja sin sorg, Jeremy å andra sidan väljer att vända sig till droger för att lätta på smärtan. Men ankomsten av den nya eleven Stefan Salvatore får Elena att tänka på romantik istället för sorg. Dock är hon inte medveten om Stefans och hans bror Damons mörka hemlighet.
Spoilervarning nedan
Stefan har levt i mörkret nästan så länge han kan minnas, men han måste nu ta sig tillbaka till ljuset. Han måste lära känna henne. Så början den amerikanska serien Vampire Diaries.
Elena gör sig redo för skolan, i köket låtsas moster Jenna att hon faktiskt kan laga mat. Men för både Elenas och Jeremys del är det kaffet som hägrar denna morgon. Bonnie, Elenas bästa vän hämtar henne och de kör tillsammans till skolan. På vägen dit håller de nästan på att krocka med en gigantisk kråka, Elena som har minnena från den tragiska olyckan som kostade hennes föräldrar livet i allt för klart minne får panik. Väl framme i skolan hälsas Elena av sina vänner. Elena har redan under morgonen övat in sitt jag mår bra tal som hon kan använda när folk frågar. På väg till första lektionen får Bonnie syn på någon inne på receptionen, det ser ut att vara en ny elev, och snygg är han också. Elena får syn på Jeremy som agerar underligt i korridoren, hon följer efter honom in på herrtoaletten för att se om det återigen är droger inblandat. Elena och Jeremy bråkar, på väg ut från toaletten krockar hon med någon. När Elena tittar upp visar det sig vara den nya killen han presenterar sig som Stefan Salvatore, Elena tar sig iväg på lektionen.
Efter skolan tar Elena med sig sin dagbok och går för att besöka sina föräldrar. När hon sitter där på kyrkogården kommer plötsligt en dimma krypande, Elena börjar känna obehag. När hon ser sig omkring ser hon en kråka sitta på gravstenen framför, Elena känner att kråkan tittar på henne och bestämmer sig för att schasa iväg den men den vägrar flytta sig. Vid det laget är Elena riktigt rädd och hon börjar springa bort från kyrkogården och dimman, plötsligt krockar hon med något, återigen Stefan. De pratar en kort stund, Stefan frågar om hon är okej, om hon skadade sig i krocken. När Elena börjar se efter visar det sig att hon skrapat sig på benet, när hon tittar upp från såret är Stefan borta.
På kvällen träffar Jeremy Vicki på Mystic Falls grill. Hon gör allt för att avvisa honom men Jeremy ger sig inte, han vet att innerst inne finns det något mellan dem precis som det gjort hela sommaren. Men nu har Vicki bara ögon för Tyler.
Elena gör sig klar för att möta Bonnie och Caroline på grillen, på väg ut håller hon återigen på att krocka med Stefan som precis skulle knacka på. Han ber om ursäkt för tidigare och de gör senare sällskap till grillen, till alla andras förvåning. Speciellt Matt blir förkrossad, han har hela tiden hoppats på att Elena ska ta honom tillbaka. Stefan och Elena slår sig ner tillsammans med Bonnie och Caroline där alla fyra tar chansen att bekanta sig med varann. Men Stefan har bara ögon för Elena, till Carolines stora förtret. När Stefan återvänder hem möts han av en rasande Zach. Zach vet Stefans hemlighet och visar honom en tidning där det står om ett mördat par, djurattack är orsaken enligt tidningen.
Stefan försäkrar Zach om att han inte är skyldig, men frågan är bara vem är det?
Nästa dag är det "tillbaka i skolan" festen och Elena och Stefan spenderar mycket tid tillsammans trots att Caroline försöker stjäla Stefans uppmärksamhet. Samtidigt strosar Jeremy omkring för sig själv. Plöstligt hör han Vicki ropa åt Tyler att lämna henne ifred, Jeremy är snabbt framme och drar bort Tyler men Vicki blir inte glad, hon blir rasande och går iväg. Vicki är ensam i skogen och det börjar dra in en dimma över marken och hon känner sig bevakad. Plöstligt attackerar något Vicki.
Elena och Stefan står och pratar när Elena ser Jeremy gå omkring i utkanten av festen. Hon följer efter honom in iskogen för att se vad som är fel. Plötsligt snubblar Jeremy över något, det är Vicki och hon blöder ur två sår i halsen. Jeremy bär henne tillbaka till de andra och ambulansen hämtar henne. Den enda som förstår vad som hänt är Stefan som skyndar sig hem för att tänka. Väl hemma möts han av en kråka och några sekunder senare, hans bror Damon. Bröderna börjar ganska omgående bråka och det är Damon som har övertaget, han är hundra gånger starkare än Stefan eftersom han jagar människor istället för djur.
Elena och Jeremy tar sig hem tillsammans medan Bonnie och Caroline tar sig till grillen. Caroline ägnar där massor med tid åt att beklaga sig för Bonnie om varför Stefan valde Elena och inte henne. Tillslut ledsnar Bonnie och går hem, kvar blir Caroline men mitt emot henne sitter en supersnygg kille hon aldrig sett förut.
Väl hemma vänder sig Elena direkt till sin dagbok för att få ur sig allt som hänt under dagen men så knackar det på dörren, Stefan. Elena bjuder in honom.

Intervju med Ian Somerhalder


Intervju med Zach Roerig

Zach Roerig som spelar Matt Donovan pratar med teen Vougue.

Twenty-four year old actor Zach Roerig stars as high school football star Matt Donovan on the hit series The Vampire Diaries. (He's one of the few people on the show who isn't a vampire...at least, not yet.) The Ohio-native chatted with Teen Vogue about how he started his acting career, why he's having the time of his life on set, and his latest obsession.

It seems like the whole Vampire Diaries cast is having a great time filming down in Atlanta.

Definitely. It's funny: Everyone's constantly trying to get some kind of dirt on the cast but we've known each other for about a year now. If one of us is slipping up a bit or doing something that someone doesn't like, we'll call each other out. It's not that entertaining as far as the juicy gossip goes, but I'm having the best time of my life.

You grew up in a very Vampire Diaries appropriate setting--your father and grandfather made gravestones for a living?

Yeah, my family business was monuments. I'd been doing that since I was able to tie my own work boots. I'm from a really, really small town in Ohio and it was always set up that I was going to be the guy to take over the business. Then in high school, I told my folks I might want to give acting a shot.

How did you start your acting career?

When I was like 16, I drove to Cleveland every weekend to study at a small boutique acting school--it's actually the same school that Sean Farisstarted out at, and that's how I knew him before he came on the show [as Mystic Grill's bartender Ben McKittrick]. Then three days after high school, I took off for New York.

What were some of your first jobs in New York?

I did some catalog jobs, modeling for Sears and Kmart. I did a Footlocker commercial...things like that. My first commercial was actually for St. Johns University--I play a student and it still airs during the Final Four.

You also produced a movie last summer?

Yeah, I produced--and starred in--a movie called Strawberry Wine. It's kind of a love story. I'm definitely interested in producing more--I've got like a million ideas.

You guys have a couple-month break this summer from shootingThe Vampire Diaries. Do you have any plans set up yet?

Ideally, I'd like to do a movie. But if I'm not, I'll be in L.A doing some paddle boarding, kayaking, camping, and probably some surfing. I'll go back to Ohio to finish some work on my barn--we have a family barn that's really, really old. I'm going to get it stained barn red and get it painted. This is going to sound really country, but I'd like to get it in an Ohio barn magazine or something. I don't know if there is an Ohio barn magazine--I might even try to get one published.
Skriven av Lindsey Talbot

Tips

Eftersom bloggen än så länge är väldigt ny behöver jag er hjälp. Kommentera gärna och tala om vad ny tycker, vad är bra, vad är dåligt? Funkar designen? Vad vill ni läsa om? Alla åsikter tas emot med glädje
//Malin

Intervju med Paul Wesley

Teen Vogue träffade Paul Wesley för att prata skådespeleri och Vampire Diaries likheter med Twilight.

"I hate to admit this," Paul Wesley says, "but I've never really owned a TV." It's quite a confession, given that the actor's appeared in more than two dozen small-screen series, including 24The O.C., and C.S.I. "I've had cameos on some cool shows," he says. "But it's nice to now be doing something that I'm involved in from the beginning."

 

He's talking, of course, about The Vampire Diaries--the new CW drama based on L.J. Smith's bestselling books. Starring as sensitive vampire Stefan Salvatore, Paul's a natural on camera, but getting into character was challenging: "I'm 150 years old but trapped in a teenager's body, I have these supernatural abilities, and whenever my hormones go out of whack"--like, for example, when he sees his love interest, Elena (Nina Dobrev)--"my eyes turn bloodred, and I get all pale and veiny." He could, however, relate to Stefan's reclusiveness: "I wasn't some weird loner in school, but I definitely wasn't invited to any of the cool parties," the New Jersey native, who started missing classes after he was cast on a soap opera sophomore year, says. "Girls didn't like me that much--I didn't even go to my prom."

 

Paul didn't just draw from his own experience; he also did his research. "The minute I was cast, I plowed through all the books." And he made a point of not reading or watching Twilight. "I didn't want to be influenced by it at all," he says. But the other bloodsuckers were hard to avoid: New Moon and The Vampire Diaries were both being shot in Vancouver, British Columbia, Canada, last April. "The cast was staying at our hotel--we saw them everywhere and hung out all the time. They're actually really nice people." And while critics have been quick to call the show a Twilight spin-off (though, for the record, Smith's books were written before Stephenie Meyer's), Paul, who recently relocated to Atlanta, Georgia, to continue filming, disagrees: "They have vampires and high school romance in common, but that's about it."

 

Skriven av: LINDSAY TALBOT

 

orginalsidan:http://www.teenvogue.com/industry/blogs/entertainment/2009/10/paul-wesley.html


Bilder från nästa avsnitt

Här kommer några bilder och en liten teaser det från kommande avsnittet som visas i USA på torsdag.
Avsnitt 15: A Few Good Men
Matt och Caroline förvånas över Matts mor Kelly plötsliga återkomst till Mystic Falls. Stefan och Elena oroas över Damons nya vänliga attityd. Under tiden blir Damon tillfrågad av Sheriff Forbes om att delta i en dejt utlottning för välgörenhet. På annat håll får Alaric veta chockerande hemligheter om sin frus död. Med hjälp av Jenna och Stefan är Elena fast besluten att få reda på sanningen om sin biologiska mor, men hon inser att sanningen kan vara mer än hon kan hantera när hon får reda på Isobel´s tragiska öde och hennes koppling till Alaric.











Källor: Imdb.com och cwtv.com

Frågestund med skådespelarna


Paul Wesley pratar Vampire Diaries


Intervju med Ian Somerhalder

Hittade här en intervju som visserligen inte är ny men som kanske är ny för er som inte läser engelska och amerikanska sidor. Den här intervjun är med entertainment weekly.

Ian Somerhalder talks Vampire Diaries (and why we want to slap him, then kiss him)
by Mandi Bierly

To celebrate The Vampire Diaries (Thursdays, 8 p.m. ET) scoring the biggest ratings for a series debut in the history of The CW, Ian Somerhalder, a.k.a. bad vampire brother Damon, happily answered a few questions from PopWatch readers on Tuesday while awaiting his flight from Atlanta, where the Kevin Williamson drama films, to Hawaii, where he’ll be reprising his role of Boone in “several” episodes of Lost this season. Setting that scene is crucial so you can understand why Somerhalder laughed so long when we revealed the landslide results of our poll asking readers whether they would slap the actor, kiss him, or slap him, then kiss him.

ENTERTAINMENT WEEKLY: Literally, the first question submitted for you was from Jason, who asked, “When will we see Damon shirtless on the show? Kthx. Love, the gays.”
IAN SOMERHALDER: Immediately. [See: the promo for tonight's episode.] I think Damon will probably have his clothes off often. [Laughs] He’s a troublemaker, what’s a good troublemaker without some…
Sex scenes?
There are a lot of things for Damon to do with his clothes off.

Cryptic. Leo wanted to know if there’s any chance of a love scene WITHOUT death being the end result?
Ohmygoodness, I hope so. No, of course. The thing is, there’s a really funny thing that these boys have, Damon in particular — the whole mind compulsion thing. I can essentially do whatever I want to you, and then make you completely forget about it. Which… it comes in handy, you know what I mean? [Laughs] I’m glad I don’t have that power. That would be daaaangerous.

Is Damon purely evil? A lot of readers are trying to figure out how they should feel about him.
He does things that would definitely be deemed as evil, and at best, mean, at times. But he does them because he believes in what he’s doing. It would not be on the heels of someone like Kevin Williamson to write a one-dimensional character. Damon’s clearly not that. Damon is the most fun character I’ve ever played. He’s such a blast. I guarantee you he’s not gonna be a one-trick pony.

Some people would say the show’s success depends on the chemistry between Elena and Stefan. I think a show like this is only as good as its villain. How do you see it?
I just see it as another component in the story. Every love story needs a catalyst of some sort. Love is tested in so many ways. How do I articulate this? Two people are together. There are stakes, strife, struggles, all these things that make us fall for someone, love someone even more, leave someone. But there’s always a catalyst. Something happens. And Damon, I think, is just that catalyst.

Debi asked if there’s anything special you do to climb into Damon’s mind?
Ooh, I don’t think I want to go there. That might offend a lot of people. [Laughs]
Then it’s something we need to hear.
Damon goes into some weird places, and you wouldn’t have that conversation with your girlfriend’s mother, ’cause she would never let you back into the house. [Laughs] Once the teeth and the eyes go in, I become like a completely different dude, which is a lot of fun. He’s not necessarily a prankster, but he just loves to have fun — that’s the gag, that’s what makes this whole thing so fun. I was always so envious of Josh Holloway on Lost because he always gets to say the cool stuff. And it’s always so fun to watch, even if it’s someone you don’t necessarily like, you still want to hear what they have to say and the way they say it. They truly mean what they’re saying, even if it’s demented and wrong.

Becca wanted to know who or what influenced or inspired you to craft Damon the way that you have.
I don’t know of one specific actor, I just know that the ones who I’ve always been drawn to, that always amazed me whether they were good or bad — like Cary Grant, Jack Nicholson, Ed Harris — they all have something that was interesting. Whether they were being an antagonist or a protagonist, there’s always something in their eyes. You could never quite tell what they were thinking, you just knew that they were thinking something and it probably wasn’t good. [Laughs]
You definitely have that.
Well, we’ll see. [Laughs] Until Damon gets a stake in his heart.

I did a poll when I recapped the premiere asking readers if they saw you the actor, not the character, would they slap you, kiss you, or slap you, then kiss you.
Oh my god.
We had more than 4,400 people vote: 80 percent said they’d slap you, then kiss you.
[He laughs, heartily]
Do those results surprise you at all?
Not. At. All. That’s awesome. That is so funny… I’m at an airport, and I’m looking at very longstretches of people, and I can just imagine 4,000 people lined up and kissing all of them and getting slapped.
I think it goes back to what you were just saying: When it’s difficult to read people, you find them unnerving and yet, you’re attracted to them.
Yeah. You want to know what the hell are they thinking? Why are they doing this? It’s so mean. It’s so wrong. It’s kinda funny, it’s kinda sick. [Laughs]

We’ve talked about what you like about playing Damon. Is there something that scares you about the role?
Yeah. That I just don’t screw it up.
How did you know it was right for you?
This guy is gonna get himself into some trouble, and the attraction was simply the fact that I haven’t really gotten a chance to play those characters and really have fun. I’ve sorta learned that I’m so tired of taking myself so seriously. It’s so great to show up at work and truly enjoy every word you say.

Blair wanted to know if it’s nice to not have to protect your scripts under lock and key? Or are your scripts still under lock and key?
You mean physically or metaphorically? The distribution on these scripts is really tight. I keep my script very close to me at all times. I would never want to have to deal with the wrath of Kevin or the studio or anyone. Our scripts are all watermarked, our names are on them, so if they get out through photocopies, it’s clear whose it was. So there’s responsibility, and there should be responsibility for that. Scripts leaking kills it, it’s not fun.

Have you read the books? We’re finding that when we write about shows like this andTrue Blood, fans who’ve read the books they’re based on will write comments that they don’t realize are major spoilers for people who haven’t.
That’s funny. I hadn’t read the books before, and actually just started reading them. This show is an interpretation of the books, but it’s not a translation. I think it’s gonna be fun to see where they take it. I think the books are a great backbone, skeletal structure of where to go, and there are a lot of great storylines within that. I don’t think Kevin’s slept in like a month and a half. Our writers work their asses off. Having stories that are fleshed out is a very, very difficult component of writing scripts, and having five books to pull from — that’s amazing. I understand how premieres of shows work and the drop-off in the number of people watching, but this show only gets better, and I say that truly. Every script, you sit there and you go, Wow, what a blast. There’s a lot of fun and unique storytelling happening on this show right now, and I just hope that we get to do it for a while.


Blogglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1618237/thevampirediaries?claim=q9q7jnvq5mx">Följ min blogg med bloglovin</a>

Porträtt - Ian Somerhalder

Ian Somerhalder - Damon Salvatore
Födelsedatum: 8 December 1978
Längd: 177cm
Ian växte upp i den lilla staden Covington i Lousiana. Hans stora intressen som liten var båtar, fiske, simning och självklart teater. Vid 10 års ålder började Ian med sin mors uppmuntran jobba som modell, ett jobb som tog honom till New York varje sommar. Ian trivdes med att jobba som modell men när han började i junior high fick dock modellandet ta ett steg tillbaka för idrottandet. Ett par år senare när Ian fick chansen att modella i Europa var han inte sen att tacka ja. Ian har jobbat för Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace och han var även ansiktet utåt för Guess under två år. Han gillar dock inte att prata om sin modell karriär eftersom han tycker att det ger fel intryck av honom. Att han endast är ännu ett snyggt ansikte.
17 år gammal började han plugga i New York och 19 år gammal hade han bestämt sig för att det var skådespelare han ville bli. Sitt genombrott fick han när han jobbade som statist på lågbudget filmen Black & White (1999) och en agent fick syn på honom och valde att signa honom.
Ian är idag mest känd för den breda publiken för sin roll som Boone i Lost. Ian var en av de första som castades för Lost och ironiskt nog hade han precis planerat att köpa hus på Hawaii där Lost spelas in när hans karaktär dödades.
Filmografi:

1.    Cradlewood (2011) (pre-production) .... Josh

2.     How to Make Love to a Woman (2010) (completed) .... Daniel

3.     "The Vampire Diaries" .... Damon Salvatore (16 episodes, 2009-2010)
There Goes the Neighborhood (2010) TV episode .... Damon Salvatore
A Few Good Men (2010) TV episode .... Damon Salvatore
Fool Me Once (2010) TV episode .... Damon Salvatore
Children of the Damned (2010) TV episode .... Damon Salvatore
Unpleasantville (2010) TV episode .... Damon Salvatore
(11 more)

4.     "Lost" .... Boone Carlyle (29 episodes, 2004-2010)
LA X (2010) TV episode .... Boone Carlyle
Exposé (2007) TV episode .... Boone Carlyle
Further Instructions (2006) TV episode .... Boone Carlyle
The Other 48 Days (2005) TV episode (voice) (uncredited) .... Boone Carlyle
Abandoned (2005) TV episode .... Boone Carlyle
(24 more)

5.     The Tournament (2009) .... Miles Slade

6.     Fireball (2009) (TV)

7.     Wake (2009/I) .... Tyler

8.     Lost City Raiders (2008) (TV) .... Jack Kubiak

9.     The Lost Samaritan (2008) .... William Archer

10.  "Tell Me You Love Me" .... Nick (6 episodes, 2007)
Episode #1.9 (2007) TV episode .... Nick
Episode #1.8 (2007) TV episode .... Nick
Episode #1.7 (2007) TV episode .... Nick
Episode #1.6 (2007) TV episode .... Nick
Episode #1.5 (2007) TV episode .... Nick
(1 more)

11.  Marco Polo (2007) (TV) .... Marco Polo

12.  The Sensation of Sight (2006) .... Drifter

13.  Pulse (2006/I) .... Dexter

14.  TV: The Movie (2006) 
... aka National Lampoon's TV the Movie (USA: complete title)

15.  Recess (2004) .... Cooley

16.  The Old Man and the Studio (2004) .... Matt

17.  "Smallville" .... Adam Knight (6 episodes, 2004)
... aka Smallville Beginnings (USA: rerun title) 
... aka Smallville: Superman the Early Years (UK: promotional title) 
Crisis (2004) TV episode .... Adam Knight
Obsession (2004) TV episode .... Adam Knight
Velocity (2004) TV episode .... Adam Knight
Hereafter (2004) TV episode .... Adam Knight
Delete (2004) TV episode .... Adam Knight
(1 more)

18.  In Enemy Hands (2004) .... U.S.S. Swordfish: Danny Miller 
... aka U-Boat (Europe: English title: DVD box title)

19.  Fearless (2004) (TV) .... Jordan Gracie

20.  "CSI: Miami" .... Ricky Murdoch (1 episode, 2003)
... aka CSI: Weekends (USA: promotional title) 
The Best Defense (2003) TV episode .... Ricky Murdoch

21.  "Law & Order: Special Victims Unit" .... Charlie Baker (1 episode, 2003)
... aka Law & Order: SVU (UK: promotional abbreviation) (USA: promotional abbreviation) 
... aka Special Victims Unit (New Zealand: English title) (UK: informal short title) 
Dominance (2003) TV episode .... Charlie Baker

22.  The Rules of Attraction (2002) .... Paul Denton
... aka Die Regeln des Spiels (Germany)

23.  "CSI: Crime Scene Investigation" .... Tony Del Nagro (1 episode, 2002)
... aka CSI: Las Vegas (South Africa: English title: informal alternative title) (USA: syndication title) 
... aka C.S.I. (USA: short title) 
... aka CSI: Weekends (USA: promotional title) 
... aka Les experts (Canada: French title) 
Revenge Is Best Served Cold (2002) TV episode .... Tony Del Nagro

24.  Changing Hearts (2002) .... Jason Kelly

25.  Life as a House (2001) .... Josh

26.  Anatomy of a Hate Crime (2001) (TV) .... Russell Henderson

27.  "Young Americans" .... Hamilton Fleming (8 episodes, 2000)
Will Bella Scout Her Mom? (2000) TV episode .... Hamilton Fleming
Free Will (2000) TV episode .... Hamilton Fleming
Gone (2000) TV episode .... Hamilton Fleming
Winning Isn't Everything (2000) TV episode .... Hamilton Fleming
Cinderbella (2000) TV episode .... Hamilton Fleming
(3 more)

28.  "Now and Again" .... Brian (1 episode, 1999)
A Girl's Life (1999) TV episode .... Brian

29.  Celebrity (1998) (unconfirmed) (uncredited)

30.  "The Big Easy" .... I.Q. (1 episode, 1997)
The Black Bag (1997) TV episode .... I.Q.

 


Porträtt - Nina Dobrev

Nina Dobrev – Elena Gilbert

Födelsedatum: 9 januari 1989 i Sofia Bulgarien

Längd: 169 cm

Nina flyttade från Bulgarien till Ontario i Kanada när hon var två år gammal och har bott där sen dess. Ända sen ung ålder har Nina haft ett stort intresse för konst. Dans, gymnastik, teater, musik var bara några saker hon höll på med som liten. Hon testade även på att vara modell något som senare ledde till reklam jobb som senare ledde till film auditions. Inte långt efter sina första auditions fick hon roller i bland annat den populära serien Degrassi: The next generation

Nina älskar att resa och har ofta besökt Europa, både för skojs skull och för att representera Kanada i gymnastik. Hon gillar även att spela volleyboll, fotboll, simning, klättring och ridning för att nämna några saker.

Filmografi:

1.     American Empire (2011) (pre-production)

2.     "The Vampire Diaries" .... Elena Gilbert / ... (16 episodes, 2009-2010)
There Goes the Neighborhood (2010) TV episode .... Elena Gilbert
A Few Good Men (2010) TV episode .... Elena Gilbert
Fool Me Once (2010) TV episode .... Elena Gilbert
Children of the Damned (2010) TV episode .... Elena Gilbert / Katherine Pierce
Unpleasantville (2010) TV episode .... Elena Gilbert
(11 more)

3.     Merry Madagascar (2009) (TV) (voice) .... Cupid

4.     "Degrassi: The Next Generation" .... Mia Jones / ... (44 episodes, 2006-2009)
... aka Degrassi, nouvelle génération (Canada: French title) 
Just Can't Get Enough: Part 1 (2009) TV episode .... Mia Jones
Just Can't Get Enough: Part 2 (2009) TV episode .... Mia
Danger Zone (2009) TV episode .... Mia Jones
Up Where We Belong (2009) TV episode .... Mia Jones
Jane Says: Part 1 (2009) TV episode .... Mia Jones
(39 more)

5.     Chloe (2009) .... Anna

6.     Degrassi Goes Hollywood (2009) (TV) .... Mia Jones

7.     "Eleventh Hour" .... Grace Dahl (1 episode, 2009)
Eternal (2009) TV episode .... Grace Dahl

8.     You Got That Light (2009) .... Girl

9.     "The Border" .... Maia (2 episodes, 2008)
Articles of Faith (2008) TV episode .... Maia
Blowback (2008) TV episode .... Maia

10.  Mookie's Law (2008) .... Rosabella

11.  The American Mall (2008) (TV) .... Ally

12.  Never Cry Werewolf (2008) (TV) .... Loren Hansett

13.  My Daughter's Secret (2007) (TV) .... Justine

14.  Fugitive Pieces (2007) .... Bella
... aka Syntrimmia psyhis (Greece)

15.  Too Young to Marry (2007) (TV) .... Jessica Carpenter

16.  The Poet (2007) .... Rachel 
... aka Hearts of War (USA: DVD title)

17.  How She Move (2007) .... Tall Girl in Bathroom 
... aka Bouge de là! (Canada: French title)

18.  Away from Her (2006) .... Monica 
... aka Loin d'elle (Canada: French title)

19.  Playing House (2006) (TV) .... Young Frannie

20.  Repo! The Genetic Opera (2006) .... Teenage Zytrate Addict

 

 

 


Välkommen till min nya blogg!

På denna blogg kommer du hitta allt som är värt att veta om The Vampire Diaries. Både om tv-serien och böckerna. Det blir porträtt på skådespelarna och även recensioner på böckerna. Detta är så långt jag har hunnit i planeringen. Än så länge håller jag på med designen.

//Malin


RSS 2.0