Följ med Katerina Graham på shoppingrundan

Katerina Grahams stilsäkerhet går inte att ta fel på, här ger hon oss vanliga döda lite modetips. Enjoy!

Sneakpeaks avsnitt 20 - Blood Brothers

Så var det äntligen dags för ett nytt avsnitt igen. Efter detta finns det bara två avsnitt kvar av första säsongen ;( how will we survive? Anyway, här kommer två teasers för nästa avsnitt som visas imorrn i USA.

Trailer för avsnitt 20 - Blood Brothers


Photoshoot med Ian Somerhalder

Att Ian Somerhalder är ûbergorgeous är ingen nyhet för alla inbitna Vampire Diaries fans och det är väl också antagligen därför han började sin karriär som modell inte skådespelare (även om han är grymt duktigt på det med). Här är en behind the scenes film från en av Ians photoshoots.

Episode 7 - Haunted

Sammanfattning:
Halloween närmar sig och Vickis beteende blir allt mer farligt vilket gör att Stefan försöker hjälpa henne kontrollera sin blodlust. Elena försöker övertyga Jeremy att hålla sig borta från Vicki men Jeremy vill inte lyssna på det örat. Under tiden ger Caroline Bonnie ett halsband hon tagit från Damon att ha tillsammans med halloween kostymen till årets maskerad. Men när Damon försöker ta tillbaka halsbandet överraskas han av Bonnies förmåga att stöta bort honom. Bonnie diskuterar händelsen med sin mormor och får lära sig mer om släktens historia och vodoo häxor. På annat håll försöker Matt muntra Vicki genom att ta med henne till Halloween festen på skolan, men kvällen tar en farlig vändning när Vicki ger efter för sin nyvunna törst för blod.

Episode 7 - Haunted

Tyler går från träningen och när han kommer till sin bil hittar han Vicki där. Hon beter sig mycket underligt och pratar bara om hur hungrig hon är. Tyler som vid det här laget börjar undra om det är något allvarligt som är fel med Vicki går med på att fixa något att äta åt henne men allt förändras när Vicki inte kan hålla sig längre utan attackerar honom. Hon hinner dock inte göra någon skada eftersom Stefan och Damon dyker upp i precis rätt tidpunkt för att dra bort henne från Tyler. Tyler uppskattar dock inte hjälpen vilket gör Damon väldigt sugen på att avsluta det Vicki påbörjat men Stefan övertalar honom att låta bli. Damon ändrar istället Tylers minne så att han inte ska komma ihåg att de varit där och släpper honom sedan och försvinner tillsammans med Stefan och Vicki.

Elena vaknar upp och hittar Jeremy i badrummet i full färd med att göra sig iordning för att gå till polisstationen för att arrangera en skallgång efter Vicki. Elena försöker övertala honom att låta allt vara och vänta tills Matt ringer och berättar om det hänt något, Jeremy  vägrar.

I skolan är förberedelserna inför skolans årliga halloween fest igång och Matt som precis anlänt till skolan får ett telefonsamtal. Det är Vicki som på Salvatore brödernas uppmaning ringer och talar om att hon är okej med att de inte ska leta efter henne, sedan lägger hon på.

Stefan försöker lära Vicki sin livsstil men samtidigt berättar Damon om hur enkelt han anser sin livsstil är och Vicki lockas mer och mer åt det hållet men hon näjer sig med djurblod. Samtidigt som Damon lockar Vicki till den mörka sidan sitter han och läser tidningen för att se var media skrivit om hans mord på Logan Fell, han hittar inte ens en liten notis och är överygad om att det sopats under mattan och att någon vet att de finns i Mystic Falls. Damon ledsnar sedan på att vara mentor åt Vicki och är precis på väg ut när det ringer på dörren. Damon öppnar och hittar Elena på trappan. Hon vill veta om Stefan är hemma vilket Damon svarar att han är. Han undrar sedan varför Elena är så kort mot honom, Elena kontrar då med att fråga hur han ka vara så arrogant trots allt han ställt till med. Damon tycker då att Elena måste vara självmordsbenägen som vågar förolämpa en vampyr. Elena svarar att om han ville att hon skulle vara död dkulle han ha dödat henne för länge sen. Damon hotar då med att han kan döda henne när han vill, sen går han och släpper in Elena i huset. Hon ropar efter Stefan som kommer ner för trappan. Elena vill veta var Vicki är och hur hon mår, Stefan svarar att Vicki är på övervåningen och att hon mår bra. Elena får sedan chansen att ställla samma frågor till Vicki själv eftersom Vicki ledsnat på att vara på Stefans rum och kommer ner till dom. Elena stannar sedan kvar ett tag medan Stefan lär Vicki mer om sitt nya liv.

Samtidigt är Bonnie hos sin mormor för att lära sig mer om släktens historia och hur det är att vara häxa men innan dom hinner komma till den verkliga magin påminner hennes mormor henne om att hon är sen till skolan.

På grillen beklagar sig borgmästaren och hans fru över Logan Fells misslyckande och det faktum är att de förlorat Jonathan Gilberts klocka, det enda sättet de hade att hitta vampyrerna. De oroar sig också för att vampyren ska komma efter dem eftersom den som kan stadens historia vet varifrån klockan kom. Borgmästarens problem är bara att Damon sitter vid baren och hör varenda ord i konversationen.

I skolan fortsätter förberedelserna inför halloween festen. Tyler som har hört att man vill gå skallgång efter Vicki talar om för Matt att han kan hjälpa till. Matt svarar då att det inte behövs eftersom Vicki ringt och sagt att hon är okej. Lite långre ner i korridoren lämnar Caroline över Bonnies hallowen kostym, som passande nog är en häxkostym och som accesoar finns kristallen Caroline tagit av Damon.

Hos Salvatores fortsätter Stefan lära Vicki om hennes nya liv men hon vill inte riktigt ta emot all information och när Stefan går för att hämta mer blod åt henne och hon blir kvarlämnad ensam med Elena passar hon på att hota henne och tala om för Elena att hon minsann tänker träffa Jeremy trots de uppenbara problemen. Elena berättar allt senare för Stefan som håller med henne om att Vicki måste hållas borta från Jeremy eftersom hon inte kan kontrollera sina känslor. Lite senare hittar Damon Vicki liggande på Stefans säng. Hon undrar varför han egentligen förändrade henne. Damon svarar att han var uttråkad, att det är en av nackdelarna med att leva för evigt. Vicki svarar att nu är hon uttråkad och Damon tar då med henne ut i trädgården får att visa några fler sidor av att vara vampyr bland annat snabbheten. Problemet är bara att när Vicki sedan får testa sin nyfunna snabbet försvinner hon. Hon springer hem och låser up dörren men hon kan inte gå in. Det är inte förrän Matt upptäcker henne och säger åt henne att komma in som hon faktiskt kommer in. Matt undrar vad som hänt och varför hon varit borta.Vicki svarar bara att hon är hungrig och Matt fixar lite mat åt henne. Lite senare ringer det på dörren och när Matt öppnar hittar han Stefan där som gissat vart Vicki tagit vägen men Vicki övetygar Matt om att inte släppa in Stefan. Vicki som redan ledsnat på att vara med Matt smsar Jeremy och undrar om de ska ses på halloween festen i skolan och en överraskad Jeremy tackar ja direkt.

Samtidigt bestämmer Elena och Jeremy att de ska gå på halloween festen tillsammans men de lämnar huset som ovänner efter att Elena sagt åt Jeremy att släppa Vicki.

På grillen sitter borgmästaren och hans fru uppklädda till tänderna får att gå på halloween festen, borgmästaren går före sin fru som stannat för att dricka upp sin drink. Men hon får snart sällskap av en ung mycket vacker man denne man är självklart Damon som tar chansen att få reda på vad hon och de andra i rådet egentligen vet, han tar också reda på vilka som har vervein.

På halloween festen har Stefan och Elena fullt schjå att hålla Vicki borta från Jeremy något som försvåras av Matt som tror att Stefan vill hans syster något illa.

Damon har även han dragit sig till skolan och möter där Bonnie och han upptäcker att hon har hans kristall. Han begär tillbaka den och Bonnie vägrar. Han försöker sedan ta den med våld med den bränner honom i handen, en chockad Bonnie springer sin väg.

Jeremy och Vicki har tillslut trots sina syskons försök lyckats hitta varann och går ut på baksidan av skolan för att få lite enskildhet. Till en början är det bara kyssar men när Jeremy börjar blöda efter att Vicki råkat bita honom i läppen kan hon inte hålla sig längre utan attackerar honom. Men precis i samma stund hittar Elena dem och slår Vicki med en planka. Vicki ger sig då istället på Elena men hon får hjälp av Stefan. Vicki sliter sig loss från Stefan och försvinner men när Elena och Jeremy springer därifrån hinner hon ikapp Elena och biter henne i halsen men innan hon lyckats bita för djupt slår Stefan en påle igenom hjärtat på henne. Jeremy blir förtvivlad när han ser henne dö, trots att hen egentligen inte helt har förstått vad som hänt. Elena ber Stefan ta honom därifrån, Stefan accepterar och ringer Damon för att få hjälp med att få bort Vickis kropp. Elena stannar med Vicki och är därför där när Damon anländer. Hon kastar sig direkt på honom och slår och skriker på honom och upplyser honom att allt är hans fel. Damon som inte tar åt sig av Elenas kritik säger åt henne att gå. Hon stannar. Damon upprepar sedan sin order och upplyser henne om at hon blöder. Elena inser då att Damon kämpar mot lusten att döda henne och hon går därifrån. På vägen till sin bil möter hon Matt som letar efter Vicki, Elena säger att hon inte sett henne. När hon väl är framme vid bilen bryter hon ihop men lyckas ändå åka hem.

Samtidigt har Bonnie tagit sig hem till sin mormor efter incidenten med Damon. Bonnies mormor vill veta varifrån hon fått kristallen. Bonnie svarar att det bara är skräp som hör till hennes kostym. Men hon får då veta att det inte alls är skräp utan tvärt om en väldigt stark kristall som tillhört en av släktens bästa häxor, Emily.

Väl hemma hittar Elena Stefan på trappan fortfarande kvar efter att ha kört hem Jeremy, men hon ägnar inte mycket tid åt honom utan tar sig snabbt upp till sin förkrossade lillebror. Hon försöker förklara så gott hon kan utan att röja några hemligheter men Jeremy går inte att trösta. Elena går tillbaka ut till Stefan, hon berättar att Jeremy är ett vrak och att hon önskar att hon kunde få honom att glömma, att han kunde få slippa gå igenom sorgen att mista någon nära igen. Hon ber Stefan att ta bort hans minnen av kvällen med Stefan svarar att han kan inte, han är inte stark nog.  Jag kan göra det hörs en röst plötsligt bakom dem, Damon står bakom Elena på verandan. Elena ber honom säga åt Jeremy att Vicki inte är död utan att hon lämnat stan och att han inte ska leta efter henne, att det var det bästa att hon försvann. Damon går in i huset och kommer snart tillbaka ut till Stefan och Elena. Elena tackar Damon och fortsättar sedan prata med Stefan. Hon berättar att hon också önskar att hon kunde få glömma allt som hänt sedan hon träffat Stefan, men hon vill inte glömma för då glömmer hon känslorna hon har för Stefan.

 

Källor: imdb.com & cwtv.com


Inspelningarna av säsong 1 är över

Så här skrev Ian Somerhalder på sin Twitter i veckan: Paul Wesley just wrapped! The Salvatore brothers are done- Damon has one more setup... Wow, Season 1 is over. På ett sätt är man glad att inspelningarna är klara för det betyder att det finns material för oss att se men å andra sidan vad ska vi göra när alla avsnitt visats. Det kommer bli ett stort tomrum när vi väntar in säsong 2. Men än så länge finns det tre avsnitt kvar om man räknar med avsnitt 19 Miss Mystic Falls som visades igår i USA. Ni som följer serien i Sverige takt har dock mycket flera godsaker kvar att vänta på.

Funny Quote

Jag ger er här en av Damons bästa lines hittills.
Damon: What´s so special about this Bella girl? Edward so whipped.
Caroline: You have to read the first book first, otherwise it won´t make sense.
Damon: Uh, I miss Ann Rice, she was so on it.
Caroline: Hey, how come you don´t sparkle?
Damon: Because I live in the real world where vampires burn in the sun.
Caroline: Yeah but you go in the sun.
Damon: I have a ring, it protects me, it´s complicated.

Veckans bild

Elena och Damon (Nina Dobrev & Ian Somerhalder)

Intervju med Candice Accola

‘The Vampire Diaries’: Orlando’s Candice Accola says season finale is ‘one giant cliffhanger’

The young woman who plays Caroline on The CW’s ”Vampire Diaries” is familiar to many Central Floridians. Candice Accola, 22, is an Orlando native who graduated from Lake Highland Prep. She also toured with Miley Cyrus, made a brief appearance in “Juno” and acted on “How I Met Your Mother.”

Landing the role of Caroline was a big step in her career. Production concludes this week on the first season. Caroline has carried on an affair with vampire Damon (Ian Somerhalder) that she can’t remember. She seems to have found the right boyfriend in very human Matt (Zach Roerig) but worries that he still has feelings for old flame Elena (Nina Dobrev). (Accola is pictured in this CW photo by Bob Mahoney.)

Accola will be featured in this week’s episode, which stages the Miss Mystic Falls pageant, at 8 p.m. Thursday on WKCF-Channel 18.  I talked to her last week.

Q. Tell me about this Thursday’s episode.

A. “It’s another Founders’ Day event, the Miss Mystic Falls competition, for girls from founding families. It’s not your average competition. There’s no baton twirling, no world peace questions. It’s ‘What have you done to improve Mystic Falls?’ I’m definitely a contestant. This means the whole world to Caroline.”

Q. What’s the appeal of playing Caroline?

A. “I loved Caroline from day one of auditioning for the pilot. I loved her vulnerability and her brutal honesty and that’s relatable. She’s trying to make everyone happy and make herself happy and make everything perfect the same way it’s playing out in her head. I think a lot of girls in high school have these thoughts and scenarios in their mind. They hope it works out in the real world, and it never does. As the season has gone on, her perspective is growing. Viewers will see a lot of growth in Caroline.”

 

Q. What will viewers see the rest of this season?

A. “There are four new episodes. The last is May 13. Everyone has a lot to do in the finale. Everyone’s in it. The whole finale is one giant cliffhanger. The only thing I can say is there’s a parade. Anything more I say gives something away.”

Q. How hard is it being a human in a town of vampires?

A. “Caroline doesn’t know vampires exist, even though she and Damon had a relationship. She’s still in the dark. As an actor, it’s very interesting. There are legitimate life-and-death situations. There’s always anticipation to get a script and see, ‘Did I make it? Is everyone still on the ship?’ We really don’t know. We’re only a couple of weeks ahead of the viewers.”

Q. You could go at any time?

A. ”We’re on a vampire show. Anyone can die. It’s the reality of what it is. It keeps it all exciting. It keeps the viewers on their toes and us as well.”

Q. Tell me about shooting in Georgia.

A. ”We’re in Atlanta. I love it. It’s a beautiful city. It’s set a specific tone to the show. Mystic Falls is shot in Covington. It’s this small town we take over. It’s been a welcoming city. It has created an opportunity for cast and crew to really bond, become a family. A lot of the crew is from Los Angeles. I lived in L.A. five and a half years before moving to Atlanta.”

Q. You had a few TV credits before you landed “‘Vampire Diaries.”

A. “I moved to L.A. when I was 16. I initially went out there for music; I was signed for a production deal. I went on road as a backup singer for Miley Cyrus. That was a life-changing experience. I didn’t start auditioning until I was 18. The couple of years I’ve been acting, I’m still with the same manager. I was very thrilled to take part in a scene in ‘Juno.’ That was cloud nine. I am a huge ‘How I Met Your Mother’ fan. It was the first time I booked anything on TV. I had two lines.”

Q. Do you have something lined up when “The Vampire Diaries” is on hiatus?

A. ”I want to jam out and write some music. Hiatus is just two months. I want to spend my two months creating.”

Q. What has “The Vampire Diaries” meant to you?

A. “I was grateful to audition for ‘Vampire Diaries.’ It’s definitely been very surreal, and I could not be more grateful. It’s such a great show, but I’m grateful for the people I’ve met, the cast. We do get along, and we’ve become a family and the crew, too. On weekends, we spend time with each other. We never stop hanging out.”

Q. Caroline seems to have found happiness with Matt.

A. “You’ll see Matt and Caroline together for the rest of the season. I don’t know what’s coming up for season two. It’s a beautiful relationship where they’re figuring things out.”

Artikeln kommer från Orlando Sentinel

Photoshoot med Nina Dobrev,Ian Somerhalder och Paul Wesley


Porträtt - Katerina Graham

Katerina Graham – Bonnie Bennett

Född: 5 september 1989 i Genevé Schweiz

Katerina föddes i Genevé i Schweiz då hennes far jobbade som journalist för FN. Hennes far med rötter i både Liberia och USA har även jobbat inom musik branchen, hennes farfar jobbade som ambassadör för Liberia i Genevé och hennes mor har både  ryska och judiska rötter. Katerina gick i en hebreisk skola och pratar engelska, spanska,franska lite portugisiska och hebreiska. Hon tycker att hennes multikulturella rötter har hjälpt att influera henne både artistiskt och personligt och det har även gjort att hon har en motivation att lyckas. När Katerina var fyra år flyttade familjen till Los Angeles och det är också där Katerina har växt upp.

Katerinas första upplevelser av underhållningsbranchen fick hon då hon vid sex års ålder började göra reklamfilmer för bland annat Barbie, K-mart och pop-tarts. Hennes första stora genombrott kom när hon ersatte en ung Christina Milian som värd för serien Movie Surfers. Katerina har även gjort gästinhopp i serier som Joan of Arcadia, Like Family, Grounded for Life, Lizzie McGuire, CSI, OC, Malcolm ett geni i familjen, Strong Medecine och Hannah Montana.

Vid 15 års ålder blev Katerina utvald av koreografen Fatima att uppträda på BET-galan bakom Lil Bow Wow. Det framträdandet ledde till att hon fick uppträda med Missy Elliott, Pharell och Jamie Foxx. Katerina är inte bara duktig på dans och teater, hon är även duktig på musik. En av de första låtarna hon skrev och spelade in hette Derailed och hamnade i en Jean-Claude van Damme film. Jobbet med den låten gav henne blodad tand för musik och hon skaffade egen inspelningsutrustning och lade till producent på sitt cv. Trots att hon inte haft någon formell utbildning i ämnet lärde hon sig snabbt och lade sig till med en unik producent stil.

Ett år senare mötte hon producenten Damon Elliott som senare visade sig bli en viktig mentor. Medan de två jobbade med att utveckla hennes talanger inom musik fortsatte hon att jobba som skådespelerska i olika tv-serier, hon syntes också i olika musikvideor.

17 år gammal blev Katerina rekryterad av Coca-Cola för att göra reklam för Fanta och under tiden hon gjorde det reklamjobbet avslutade hon sina studier i inspelningsteknik.

Nyligen avslutade hon en världturné tillsammans med Black Eyes Peas, och hennes röst kan även höras på Will.I.Ams senaste solo skiva Songs About Girls. Katerina hade också en roll i filmen 17 again tillsammans med Zac Efron och Matthew Perry.  Hennes kommande filmprojekt är Our first Christmas och Bleachers  och hon kommer även synas i Chicago Pulaski Jones där Cedric the entertainer gör regi debut. Just nu är håller hon på och filmar Boogie Town tillsammans med Marques Houston, Brenda Song och Vanessa Simmons och även thrillern The Roommate tillsammans med Leighton Meester från Gossip Girl.

Filmografi:

  1. Bleachers (2010) (in production) .... Melanie
  2. Boogie Town (2010) (in production) .... Ingrid
  3. The Roommate (2011) (post-production) .... Kim
  4. Chicago Pulaski Jones (2010) (post-production) .... Chaka 

  5. "The Vampire Diaries" .... Bonnie Bennett (44 episodes, 2009-2011) 
    Episode #2.11 (2011) TV episode .... Bonnie Bennett
    Episode #2.12 (2011) TV episode .... Bonnie Bennett
    Episode #2.13 (2011) TV episode .... Bonnie Bennett
    Episode #2.14 (2011) TV episode .... Bonnie Bennett
    Episode #2.15 (2011) TV episode .... Bonnie Bennett
    (39 more)

  6. "Hannah Montana" .... Allison (3 episodes, 2008-2009) 
    ... aka "Secret Idol Hannah Montana" - Japan (English title)
    Uptight (Oliver's All Right) (2009) TV episode .... Allison
    Jake... Another Little Piece of My Heart (2009) TV episode .... Allison
    You Never Give Me My Money (2008) TV episode .... Allison
  7. 17 Again (2009) .... Jaime
    ... aka "Seventeen Again" - Japan (English title)
  8. Our First Christmas (2008) (TV) .... Bernie
  9. "Greek" .... Dancer (1 episode, 2007) 
    The Rusty Nail (2007) TV episode (uncredited) .... Dancer
  10. Hell on Earth (2007) (TV) .... Felicia
  11. "CSI: Crime Scene Investigation" .... Tisha (1 episode, 2006) 
    ... aka "CSI: Las Vegas" - South Africa (English title) (informal alternative title), USA (syndication title)
    ... aka "C.S.I." - USA (short title)
    ... aka "CSI: Weekends" - USA (promotional title)
    Poppin' Tags (2006) TV episode .... Tisha
  12. "The O.C." .... Kim (1 episode, 2006) 
    The Undertow (2006) TV episode .... Kim
  13. "Grounded for Life" .... Laura (1 episode, 2004) 
    Psycho Therapy (2004) TV episode .... Laura
  14. "Like Family" .... Girl (1 episode, 2004) 
    Romancing the Home (2004) TV episode .... Girl
  15. Johnson Family Vacation (2004) .... Dancer
  16. "Joan of Arcadia" .... Angela (1 episode, 2004) 
    No Bad Guy (2004) TV episode .... Angela
  17. "Malcolm in the Middle" .... Actress (1 episode, 2003) 
    Watching the Baby (2003) TV episode .... Actress
  18. "Strong Medicine" (1 episode, 2003) 
    Degeneration (2003) TV episode
  19. "Lizzie McGuire" .... Posse Member #2 (1 episode, 2002) 
    You're a Good Man, Lizzie McGuire (2002) TV episode .... Posse Member #2

  20. The Parent Trap (1998) .... Jackie 
    ... aka "Disney's The Parent Trap" - USA (complete title)
    ... aka "Family Game" - Japan (English title)

Sneak Peaks från Episode 19 - Miss Mystic Falls


Porträtt - Sara Canning

Sara Canning – Jenna Sommers

Född: 14 juli 1987

Sara Canning föddes i Gander, New Foundland, Kanada. Hon växte upp i Sherwood Park nära Edmonton. Saras första roll efter att ha tagit examen från Vancouver Film School var som Nicky Hilton i tv-filmen Paparazzi Princess: The Paris Hilton Story. 2008 gjorde hon ett gästspel  i Smallvill och ett år senare i Kyle XY.

Under uppväxten tävlade Sara i konståkning. Hennes första roll som professionell skådespelerska gjorde hon i scen versionen av 1984. Rollen som gav henne ett genombrott var när hon spelade Anne Sluti i filmen Taken in broad Daylight. Förutom att jobba som skådespelerska gillar Sara att jobba med andra former av underhållning. Hon har bland annat skrivit och producerat en independent film vilken också var hennes slutprojekt under studietiden.

 

Filmografi:

1.     "The Vampire Diaries" .... Jenna Sommers (19 episodes, 2009-2010) 
Blood Brothers (2010) TV episode .... Jenna Sommers
Miss Mystic Falls (2010) TV episode .... Jenna Sommers
Under Control (2010) TV episode .... Jenna Sommers
Let the Right One In (2010) TV episode (credit only) .... Jenna Sommers
There Goes the Neighborhood (2010) TV episode .... Jenna Sommers
(14 more)

2.     Black Field (2009/I) .... Maggie McGregor

3.     Black Rain (2009) (TV) .... Jenny

4.     Come Dance at My Wedding (2009) (TV) .... Andrea Merriman

5.     Taken in Broad Daylight (2009) (TV) .... Anne Sluti

6.     "Kyle XY" .... Redhead (1 episode, 2009) 
In the Company of Men (2009) TV episode .... Redhead

7.     Slap Shot 3: The Junior League (2008) (V) .... Hope

8.     "Smallville" .... Kat (2 episodes, 2008) 
... aka "Smallville Beginnings" - USA (rerun title)
Plastique (2008) TV episode .... Kat
Odyssey (2008) TV episode .... Kat

9.     Paparazzi Princess: The Paris Hilton Story (2008) (TV) .... Nicky Hilton

 


Promo avsnitt 19 - Miss Mystic Falls

Detta är vad vi har att se fram emot nästa vecka. Spoilers för alla er som inte sett avsnitten som visats i USA.

Ian berättar om den riktiga Damon, om hans intressen och motivationer


Porträtt - Steven R. McQueen

Steven R. McQueen – Jeremy Gilbert

 

Född: 13 juli 1988 i Los Angeles, USA

Födelsenamn: Terrence Steven McQueen II

Längd: 183 cm

 

Steven är född i en riktig skådespelarfamilj, hans farfar,farmor och pappa har alla jobbat som skådespelare och trots sin unga ålder har han redan lyckats bygga ett imponerande CV. Steven hade en återkommande roll i dramaserien Everwood som Kyle Hunter och han har även huvudrollen i Disney Channel filmen Minutemen. Han har också gjort gästspel i serier som CSI-Miami, Without a Trace, Numbers och Treshold.

På vita duken fanns Steven med i independent filmen Club Soda och han har även en huvudroll i den kommande sci-fi action filmen Piranha 3-D tillsammans med Elizabeth Shue och Jerry O´Connell. Fritiden ägnar Steven gärna åt kampsport, ishockey, kickboxning och ridning.

Notera att Steven egentligen är ett år äldre än Nina Dobrev som spelar hans storasyster i serien.

Filmografi:

Piranha 3-D (2010) (post-production) .... Jake Forester

The Vampire Diaries" .... Jeremy Gilbert (20 episodes, 2009-2010) 
Blood Brothers (2010) TV episode .... Jeremy Gilbert
Miss Mystic Falls (2010) TV episode .... Jeremy Gilbert
Under Control (2010) TV episode .... Jeremy Gilbert
Let the Right One In (2010) TV episode .... Jeremy Gilbert
There Goes the Neighborhood (2010) TV episode .... Jeremy Gilbert
(15 more)

"CSI: Miami" .... Keith Walsh (1 episode, 2008) 
... aka "CSI: Weekends" - USA (promotional title)
Gone Baby Gone (2008) TV episode .... Keith Walsh

"Without a Trace" .... Will Duncan (1 episode, 2008) 
... aka "W.A.T" - USA (short title)
True/False (2008) TV episode .... Will Duncan

"Numb3rs" .... Craig Ezra (1 episode, 2008) 
... aka "Num3ers" - USA (promotional title)
Atomic No. 33 (2008) TV episode .... Craig Ezra

Minutemen (2008) (TV) .... Derek Beaugard

Stories USA (2007) .... The Kid (segment "Club Soda")

Club Soda (2006) .... The Kid

"Everwood" .... Kyle Hunter (7 episodes, 2005-2006) 
The Land of Confusion (2006) TV episode .... Kyle Hunter
An Ounce of Prevention (2006) TV episode .... Kyle Hunter
You're a Good Man, Andy Brown (2006) TV episode .... Kyle Hunter
Ghosts (2006) TV episode .... Kyle Hunter
Free Fall (2005) TV episode .... Kyle Hunter
(2 more)

"Threshold" .... Jordan Peters (1 episode, 2005) 
Blood of the Children (2005) TV episode .... Jordan Peters

 


Sneakpeaks avsnitt 18 - Under Control

Här kommer lite glimtar för avsnittet som visas i USA ikväll. Någon mer än jag som knappt kan vänta?

Comic Con 2009 - Ian Somerhalder


Bilder från nästa avsnitt - Under Control

Medan Stefan kämpar med sin nya situation får Elena och Jeremy ett överrasknings besök från sin morbror John Gilbert. Alaric har ett obekvämt samtal med Elena om Isobel. På en founders day fest visar Stefan upp en konstigt festbeteende och Damons försök att få reda på varför morbror John har kommit till stan tar en ny vändning. En incident på festen skapar problem mellan Matt och Tyler, relationen mellan Matt och hans mor hamnar på en ny lägre nivå. Under tiden lyckas inte Elena trösta Jeremy och han bestämmer sig för att ta saker i egna händer.


Episode 6 - Lost Girls

Sammanfattning:
Elena kräver att Stefan ska förklarar alla skrämmande saker som hänt Mystic Falls. Efter ett gäng flashbacks förklarar Stefan hur rivaliteten mellan honom och Damon började redan under inbördeskriget då de båda mötte kvinnan i sitt liv, Katherine. Vampyren som förvandlade dem båda. I nutiden tar Damon kontroll över Vickis framtid och en rädd och förvirrad Vicki springer iväg. Sheriff Forbes, borgmästare Lockwood och Logan Fell tilltar drastiska åtgärder för att skydda sin stad.


Spoilervarning nedan
Elena har äntligen löst pusslet om vad Stefan egentligen är och är nu på väg hem till honom för en konfrontation. Samtidigt har Stefan bestämt sig för att nu får det vara slut på Damons spel och är på väg ut för att döda honom. Men vi får inte se Stefan och Elena mötas i dörren utan vi dras in i en historisk återblick. Stefan står på trappan till sitt hus i Mystic Falls år 1864. en droska kör upp framför huset, Stefan går fram för att möta personen. Ur droskan kliver en ung vacker flicka som ser exakt ut som Elena. Detta är den första glimten vi får av Katherine Pierce.
Tillbaka i nutidens Mystic Falls, föregående avsnitt slutade med att Elena frågar Stefan what are you? Stefan svarar att hon vet, annars skulle hon inte kommit. En mer och mer uppskrämd Elena upprepar frågan och den här gången får hon det svaret hon sökt. Stefan säger det rakt ut, jag är en vampyr. Elena är vid det här laget riktigt rädd och vänder för att springa mot sin bil, men Stefan är snabbare och stoppar henne, han försöker få henne att lyssna men Elena sliter sig loss och åker hem. Väl hemma kan hon inte lugna ner sig och när hon hör Stefans röst bakom sig är paniken nära. Stefan övertygar henne om att han aldrig skulle skada henne, att hon är trygg med honom. Elena undrar om han är skyldig till alla dödsfall, alla djurattacker. Stefan förklarar att det är Damon som är den skyldiga, han ber henne sedan att hålla hans och Damons hemlighet. Elena ber honom att gå, om han verkligen inte vill henne något illa.
På den gamla kyrkogården är Damon i full färd att ta igen det han missat när han suttit inlåst. På att av sina offer hittar han en mobiltelefon som han använder för att ringa Stefan och kräva tillbaka sin ring. När han lagt på för att fortsätta sopa igen sina spår genom att bränna kropparna upptäcker han att ett av offren, Vicki fortfarande lever.
Elena sover oroligt och vänder och vrider sig i sängen, utanför hennes hus vakar Stefan oroligt. Han kan inte lita på att Damon inte ska ta ut sin ilska på Elena efter att Stefan låst in honom. Nästa dag bestämmer Elena träff med Stefan för att få allt förklarat. Elena försöker reda ut vad som är fakta och vad som är fiktion när det kommer till vampyrer och frågar Stefan om vitlök,speglar,kors och vigvatten. Stefan förklarar att allt detta är myter, inget av det stämmer. Elena undrar också över hans sätt att överleva, Stefan berättar att djurblod håller honom vid liv men inte lika stark som Damon. Elena vill då veta hur Stefan kunnat tillåta att Damon kom så nära Caroline. Stefan förklarar att det bara hade gett motsatt effekt om han försök stoppa Damon, han säger också att Damon bara använde Caroline för blodet och han tog bort alla hennes minnen av att bli biten. Hade Damon velat döda henne hade han gjort det, Stefan tillägger också att det gör det inte okej. Elena vill också veta om det finns flera vampyrer förutom Stefan och Damon i Mystic Falls. Stefan svarar att det inte finns det längre, det fanns en tid som staden i stort sett var medveten om vampyrer. Stefan ber henne återigen att hålla hans hemlighet men Elena vill inte lova något. Stefan ber henne sedan att ge honom en dag för att förklara allt och svara på hennes frågor och sedan låta henne ta ställning till om hon vill hålla hans hemlighet.
På den gamla kyrkogården har Sheriff Forbes och Logan Fell hittat kropparna efter Damons "buffé" och trots att kropparna är svårt brända är de övertygade om att det är en vampyr som är skyldig. Logan berättar att han lyckats lägga beslag på fickuret från Gilberts och precis då kommer en av de andra poliserna fram med en plånbok som senare visar sig tillhöra Vicki.
I Salvatore huset har Damon ledsnat på att undvika solen och ringer Stefan återigen för att kräva tillbaka sin ring. Medan han väntar på ringen roar han sig med Vicki som han tagit med hem. Han ger henne först lite av sitt . för att hon ska kunna läka skadorna han åsamkat henne. Men Damon ledsnar till slut på att festa med Vicki och dödar henne, men eftersom hennes kropp är full av hans blod dör hon inte utan hon påbörjar förvandlingen till vampyr.
Samtidigt har Stefan tagit med Elena till något som bara verkar vara ödemark. Men Stefan berättar att det inte alltid varit ödemark där, det är platsen som brukade vara Stefans hem. När Elena tycker att allt verkar så gammalt upplyser Stefan henne om att det är för att allt är gammalt. Han berättar sedan att han varit 17 år sedan 1864. Stefan berättar också historien om Katherine, att det var redan 1864 som Stefan var med henne inte nyligen som Damon ville få Elena att tro. Han förklarar också hur han och Damon kunde finnas på deltagarlistan från det första founders partyt, det var för att de var där. Stefan i sällskap med Katherine, något som sårade damon som också var förälskad i Katherine. Elena försöker sedan reda ut vem som egentligen var med Katherine först. Stefan förklarar att hon egentligen inte var med någon av dem. Katherine var ingen vanligt flicka, hon var vampyren som förvandlade både Stefan och Damon. Hon kunde inte välja mellan dem så hon valde båda och använde tankekontrollering för att de skulle hålla hemligheten från varandra. Stefan tar sedan fram Damons ring och Elena vill övertala honom att inte ge tillbaka den. Men Stefan säger att han måste, annars kommer Damon hämnas på det enda sättet han vet att han kan skada Stefan, genom att skada Elena.
Hos borgmästare Lockwood dyker Logan Fell upp med klockan från Gilberts. Borgmästaren tar ut urtavlan och ersätter den med en kompass, som pekar mot vampyrer. När Vicki vaknat upp efter Damon "dödat" henne är hon förvirrad och minns inte vad som hänt. Damon försöker först få henne att stanna eftersom hon inte vet vad som händer men han ändrar sig sedan och uppmuntrar henne att gå hem till Jeremy.
I skogen organiserar Sheriff Forbes och Logan Fell en jakt på vampyrer.
Hos Gilberts dyker Vicki upp, Jeremy blir glad att se henne men samtidigt orolig när hon stormar in i huset och äter upp hela innehållet i kylskåpet. Jeremy ringer Matt som också varit orolig över sin syster. Samtidigt som Matt dyker upp kommer Elena och Stefan hem. Stefan inser direkt vad som hänt och ber Matt och Jeremy ta med henne upp och stoppa henne i säng. Men när Vicki kramar Jeremy känner hon lukten av hans blod och får panik och försvinner Matt ger sig iväg efter henne och Stefan viskar till Elena att han kan spåra henne. Elena säger åt honom att sätta igång.
Ute i skogen har Logan fått upp ett spår.
Hos Elena dyker Damon upp. Baserat på Elenas beteendet förstår Damon att hon vet. Han säger åt henne att hon inte behöver oroa sig just nu, han letar bara efter Stefan. Elena talar om att Stefan är ute och tar han om kaoset Damon skapat. I skogen har Stefan hittat Vicki och ska precis ta hennes hand för att följa henne hem då han träffas av en kula i bröstet. Ur skugorna kliver Logan Fell som går fram mot Stefan för att köra en påle i hjärtat på honom. Men precis innan pålen träffar dödar Damon, Logan. Han tar sedan ut kulan ur Stefan, han visar Stefan att kulan var gjort av trä, det enda materialet som kan skada vampyrer. Damon tillägger att om det är någon ska döda Stefan ska det vara han, han tar sedan tillbaka sin ring. Det enda som saknades för att Vicki skulle fullborda sin förvandling till vampyr var att hon var tvungen att dricka mänskligt bror, och medan bröderna grälar passar hon på att dricka från Logan Fells livlösa kropp.
Stefan går hem till Elena för att berätta vad som hänt. Hon svarar att hon kommer hålla hans hemlighet men hon kan inte vara tillsammans med honom hon går sedan in. När hon gått in i huset och stängt dörren bryter hon ihop och gråter.

Intervju med Ian Somerhalder - CWConnect

Denna intervju är inte ny, men väldigt intressant för att få en djupare insikt i karaktären Damon. Ni som gillar Damon det här är godis för er. I den första videon berättar Ian om varför Damon agerar som han gör och i den andra svarar han på frågor från tittare.

Veckans bild

Här kommer bilden för denna vecka och veckans bild kommer denna gång med veckans citat. På bilden Paul Wesley och Ian Somerhalder.

(bilden och citatet har inget med varandra att göra)


Damon: I was impressed. I´ll give it a six. Missing in style, but I was pleasantly surprised. Very good with the whole face thing, it was good.

Stefan: It´s all fun and games, huh Damon? But wherever you go, people die.

Damon: That´s a given.

Stefan: Not here. I won´t allow it.

Damon: I take that as an invitation.

Stefan: Damon, please, after all these years can´t we just give it a rest?

Damon: I promised you an eternity of misery, so I´m just keeping my word.

 

Vilket avsnitt? Kan någon gissa?

 


Porträtt - Paul Wesley

Bättre sent än aldrig, här kommer porträttet på Paul Wesley


Född: 23 juli 1982 i New Brunswick, New Jersey
Födelsenamn: Paul Wasilewski
----------------------
Paul Wesley föddes under namnet Paul Thomas Wasilewski i New Brunswick, New Jersey och han växte upp i Marlboro, New Jersey. Efternamnet Wasilewski kommer från hans föräldrar Agnieszka och Thomas som flyttade från Polen till USA strax innan Paul föddes. Det nuvarande efternamnet tog Paul 2005 eftersom Wasilewski var för svårt att uttala, och han säger att det har hjälpt hans karriär. Under uppväxten spenderade Paul varje år fyra månader i Polen, vilket har lett till att han idag pratar flytande polska. Han har en äldre syster, Monika och två yngre systrar, Julia och Leah.
Skoltiden spenderade Paul på Christian Brothers Academy och Marlboro Highschool, båda i New Jersey. Under sitt andra år i highschool fick Paul en roll i serien The Guiding Light som Max Nickerson. Detta ledde till att han bytte skola eftersom det blev för långt att pendla mellan skola, hem och jobb. År 2000 gick Paul ut highschool och började college på Rutgers University. Men där gick han bara en termin då han med sina föräldrars stöd valde att hoppa av och satsa på skådespelarkarriären istället.
Sedan dess har han haft roller i ett flertal serier som 24, 8 simple rules, American Dreams, Army Wives, Cane, Everwood, Guiding Light, Smallville, O.C och Wolf Lake.
Paul gillar att spela ishockey och åka snowboard. Han har också ett stort intresse av att regissera och skriva manus.



Filmografi:

1.     Beneath the Blue (2010) (post-production) .... Craig Morrison 
... aka Way of the Dolphin (International: English title: informal alternative title) (USA: working title)

2.     "The Vampire Diaries" .... Stefan Salvatore (16 episodes, 2009-2010)
There Goes the Neighborhood (2010) TV episode .... Stefan Salvatore
A Few Good Men (2010) TV episode .... Stefan Salvatore
Fool Me Once (2010) TV episode .... Stefan Salvatore
Children of the Damned (2010) TV episode .... Stefan Salvatore
Unpleasantville (2010) TV episode .... Stefan Salvatore
(11 more)

3.     "24" .... Stephen (4 episodes, 2009-2010)
Day 8: 4:00 p.m.-5:00 p.m. (2010) TV episode .... Stephen
Day 8: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (2010) TV episode .... Stephen
Day 7: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (2009) TV episode .... Stephen
Day 7: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (2009) TV episode .... Stephen

4.     "Army Wives" .... PFC Logan Atwater / ... (5 episodes, 2008-2009)
Best Laid Plans (2009) TV episode .... PFC Logan Atwater
Last Minute Changes (2008) TV episode .... PFC Logan Atwater
Departures, Arrivals (2008) TV episode .... PFC Logan Atwater
All in the Family (2008) TV episode .... Logan Atwater
Transitions (2008) TV episode .... PFC Logan Atwater

5.     Elsewhere (2009) .... Billy

6.     Killer Movie (2008) .... Jake Tanner

7.     "Cold Case" .... Petey Murphy '08 (1 episode, 2008)
Bad Reputation (2008) TV episode .... Petey Murphy '08

8.     The Russell Girl (2008) (TV) .... Evan Carroll

9.     "Shark" .... Justin Bishop (1 episode, 2007)
Shaun of the Dead (2007) TV episode .... Justin Bishop

10.  "Cane" .... Nick (3 episodes, 2007)
One Man Is an Island (2007) TV episode .... Nick
Brotherhood (2007) TV episode .... Nick
Family Business (2007) TV episode .... Nick

11.  "Fallen" .... Aaron Corbett (4 episodes, 2007)
Il Gran Rifuto (2007) TV episode .... Aaron Corbett
Someone Always Has to Die (2007) TV episode .... Aaron Corbett
Mysterious Ways and All That (2007) TV episode .... Aaron Corbett
The Time of the Redeemer (2007) TV episode .... Aaron Corbett

12.  Fallen (2006) (TV) .... Aaron Corbett

13.  Peaceful Warrior (2006) .... Trevor

14.  "Crossing Jordan" .... Quentin Baker (1 episode, 2006)
Thin Ice (2006) TV episode .... Quentin Baker

15.  Lenexa, 1 Mile (2006) .... Rick Lausier 
... aka Full Count (USA: DVD title)

16.  Cloud 9 (2006) .... Jackson Fargo

17.  "Law & Order: Special Victims Unit" .... Danny Burrell / ... (2 episodes, 2000-2005)
... aka Law & Order: SVU (UK: promotional abbreviation) (USA: promotional abbreviation) 
... aka Special Victims Unit (New Zealand: English title) (UK: informal short title) 
Ripped (2005) TV episode .... Luke Breslin
Wrong Is Right (2000) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Danny Burrell

18.  "CSI: NY" .... Steve Samprass (1 episode, 2005)
Grand Murder at Central Station (2005) TV episode .... Steve Samprass

19.  Roll Bounce (2005) .... Troy

20.  "American Dreams" .... Tommy DeFelice (11 episodes, 2002-2005)
... aka Our Generation (Australia) (USA: working title) 
For Richer, for Poorer (2005) TV episode .... Tommy DeFelice
Truth Be Told (2005) TV episode .... Tommy DeFelice
Home Again (2005) TV episode .... Tommy DeFelice
The Carpetbaggers (2003) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy DeFelice
Where the Boys Are (2003) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy DeFelice
(6 more)

21.  "CSI: Miami" .... Jack Warner Bradford (1 episode, 2004)
... aka CSI: Weekends (USA: promotional title) 
Legal (2004) TV episode .... Jack Warner Bradford

22.  "Everwood" .... Tommy Callahan (9 episodes, 2003-2004)
... aka Our New Life in Everwood (UK: new syndication title) 
Unfinished Business (2004) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy Callahan
Unspoken Truths (2004) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy Callahan
The L Word (2004) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy Callahan
No Sure Thing (2004) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy Callahan
Forget Me Not (2004) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Tommy Callahan
(4 more)

23.  "8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter" .... Damian (2 episodes, 2003-2004)
... aka 8 Simple Rules (USA: new title) 
Opposites Attract: Part 3: Night of the Locust (2004) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Damian
Premiere (2003) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Damian

24.  The Last Run (2004) (as Paul Wasilewski) .... Seth

25.  "The O.C." .... Donnie (1 episode, 2003)
The Outsider (2003) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Donnie

26.  "Smallville" .... Lucas Luthor (1 episode, 2003)
... aka Smallville Beginnings (USA: rerun title) 
... aka Smallville: Superman the Early Years (UK: promotional title) 
Prodigal (2003) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Lucas Luthor

27.  The Edge (2003) (TV) (as Paul Wasilewski)

28.  "Law & Order: Criminal Intent" .... Luke Miller (1 episode, 2002)
... aka Law & Order: CI (USA: promotional abbreviation) 
Malignant (2002) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Luke Miller

29.  Minority Report (2002) (uncredited) .... Nathan with Bicycle

30.  "The Education of Max Bickford" .... Craig (1 episode, 2002)
One More Time (2002) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Craig

31.  "Wolf Lake" .... Luke Cates (10 episodes, 2001-2002)
If These Wolves Could Talk (2002) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Luke Cates
Legend of Lost Lenore (2002) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Luke Cates
Leader of the Pack (2002) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Luke Cates
Four Feet Under (2002) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Luke Cates
Excitable Boy (2001) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Luke Cates
(5 more)

32.  Young Arthur (2002) (TV) (as Paul Wasilewski) .... Lancelot

33.  Shot in the Heart (2001) (TV) (as Paul Wasilewski) .... Gary (Age 15-22)

34.  "The Guiding Light" .... Max Nickerson #2 (6 episodes, 1999-2001)
... aka Guiding Light (USA: new title) 
Episode #1.13376 (2000) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Max Nickerson #2
Episode dated 24 March 2000 (2000) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Max Nickerson #2
Episode dated 6 March 2000 (2000) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Max Nickerson #2
Episode dated 28 February 2000 (2000) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Max Nickerson #2
Episode dated 9 November 1999 (1999) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Max Nickerson #2
(1 more)

35.  "Another World" .... Sean McKinnon (1 episode, 1999)
... aka Another World: Bay City 
Episode dated 25 June 1999 (1999) TV episode (as Paul Wasilewski) .... Sean McKinnon


Trailer avsnitt 18 - Under Control

Som vanligt är det torsdagar som gäller för nya avsnitt. Någon mer än jag som knappt kan vänta?

Ian Somerhalder på It´s On with Alexa Chung


Katerina Graham visar innehållet i sin sminkväska

Att Katerina Graham är vacker förstod vi alla redan i första avsnittet. Men som med oss alla krävs det jobb för att få fram det utseendet. Här visar Katerina vilka sminkprodukter hon föredrar.

Episode 5 - You´re Undead to Me

Här kommer nästa avsnittsguide. Som vanligt är det sammanfattningen i början som gäller för er som inte sett alla avsnitt som visats i USA.

Sammanfattning:

Damon är fortfarande inlåst och blir svagare för varje dag. Samtidigt har Jeremy och Vicki blivit ett par igen. Skolan bestämmer sig för att ha en biltvätt för att samla in pengar efter Mr Tanners död. På biltvätten råkar Bonnie starta en eld med hjälp av sina speciellt krafter. Hon blir rädd och tar sig till sin mormor för råd och hjälp. Elena och Stefan fortsätter att ha tillitsproblem eftersom han inte vill berätta sin hemlighet för henne. Men senare får Elena höra en chockerande historia om Damon och Stefan från en främling som känt igen Stefan, från en vampyr attack för 50 år sedan. I ett gammalt nyhetsinslag kan Elena klart och tydligt se Stefan som ser ut precis som han gör idag. Under tiden försöker Damon använda sina krafter för att kalla till sig Caroline för att släppa ut honom, och han dödar Zach när han försöker stoppa henne. På annat håll går Logan och moster Jenna på en dejt, och det avslöjas att Logan är medlem i ett hemligt sällskap innehållande borgmästaren, sheriffen och många andra ättlingar till grundarfamiljerna, som är medvetna om vampryers exitens. Logan försöker få tillgång till Jennas hus för att kunna stälja Jonathan Gilbert fickur som en del av sällskapets plan för att stoppa vampyrerna.

 

Spoilervarning:

Damon är fortfarande inslåst I källaren. Stefan berättar för honom om hans plan att få honom så pass svag att han inte kan göra motstånd och sedan flytta över honom till famlijegraven där han kan begrunda sina gärningar de närmsta 150 åren. Damon säger att han är starkare än Stefan tror, Stefan håller med men han tillägger att han inte är starkare än all vervein Stefan gett honom. Stefan ber sedan om ursäkt och säger att det inte hade behövt bli så här.

 

Elena vaknar och tänker göra som alltid när hon vaknar, skriva i sin dagbok. Men hon kommer inte på något att skriva så hon går till badrummet istället där hon stöter ihop med Vicki. Elena går ner och när hon stöter ihop med Jenna i köket undrar hon om hon vet vad som pågår. Jenna vet och har inget emot det, hon passar också på att berätta för Elena att hon gått med på att gå ut med Logan. Elena är fortfarande arg på Stefan för att han undanhåller saker för henne.

Caroline berättar för Bonnie att hon på senare tiden har luckor i minnet, men Bonnie lyssnar bara med ett öra hon är upptagen med att försöka tända ett ljus utan tändstickor. Bonie hittar kristallen Damon hämtat på festen några dagar tidigare, både hon och Caroline är överens om att det inte är något vackert smycke. Väl i skolan tar Caroline itu med skolans biltvättsinsamling som om inget hänt till Elena och Bonnies förvåning. När Stefan dyker upp går Bonnie snabbt, Stefan ber om ursäkt och säger att han har tagit itu med Damon. Men Elena är inte villig att förlåta honom så lätt men hon ger honom ändå chansen att förklara, de bestämmer träff på grillen samma kväll. Caroline vill veta var Damon tagit vägen och Stefan ger henne beskedet om att han är borta och inte kommer att komma tillbaka, Elena försöker övertala Caroline att det är bättre så.

 

Senare samma dag är Elena på grillen för att möta Stefan som är sen och medan hon väntar spelar hon biljard med Matt som erbjudit sig att hålla henne sällskap. Hos Salvatores hör Zach Damon hosta och bestämmer sig för att gå ner i källaren. Han närmar sig cellen försiktigt och berättar samtidigt att hans blod är fullt med vervein så det är ingen idé för Damon att attackera honom.  Detta bekräftar för Damon varifrån Stefan fick vervein och han berättar för Zach att han är lite sårad över att han kan göra så mot en familjemedlem. Zach svarar att dom inte är släkt, bara på de allra mest dysfuntionella sätt och att han tack vare Damon avstått från en riktig familj. Damon gratulerar sedan Zach till en lyckad plan och talar om att hans bloomlopp börjar lägga av tack vare bristen på näring, han säger sedan att Zach är så lik sin morfar, han gillade inte heller när Damon kom på besök. Zach säger då bestämt att Damon inte kommer på besök, han dyker bara upp och påminner Zach om att huset egentligen inte är hans utan att han bara tillåts att bo där, att han tillåts att leva. Damon som trots sitt tillstånd är på humör att skämta svarar att det är för att någon måste ju klippa gräsmattan. Zach vänder sig sedan om för att gå med orden ”jag kom för att säga farväl” när han får en hand kring halsen. Damon har kastat sig fram mot dörren och tagit tag i Zach och kräver att han ska öppna dörren. Men precis då anländer Stefan, som tack vare verveinet i Damons system är starkare och kan lossa greppet kring Zachs hals. Stefan uppmuntrar Damon att fortsätta, ju mer energi han slösar, ju fortare kommer det gå.

På grillen funderar Elena över varför Stefan är över en timme sen, Matt undrar vad som är fel och först är Elena motvillig att prata killproblem med Matt med tanke på deras historia men när Matt påminner henne om att de var vänner långt innan de blev ett par ändrar hon sig. Elena berättar att Stefan hela tiden är så hemlighetsfull och alla dessa hemligheter gör att hon blir mer och mer nyfiken. Matt säger att hon förmodligen överreagerar och ber henne prata med honom, precis då dyker Stefan upp. Han ber om ursäkt för sin sena ankomst men när Elena inte får något rakt svar om vad som hänt blir hon irriterad och är på väg att gå. Då kommer det fram en äldre herre till dem, han tycker sig känna igen Stefan och säger att han inte åldrats en dag. Stefan säger att han tagit fel på person och drar med sig Elena ut.

 

Logan Fell får en rapport av Sheriff Forbes angående vampyr spaningarna, Hon berättar att trots massiva instatser har man inte hittat något. Logan berättar han han jobbar på att få klockan från Gilberts, han får ett tips på att det förmodligen är Jeremy som har klockan eftersom det ges från far till son. Precis då dyker Jenna upp, hon har gått med på att ge Logan en timme för att hamna i god dager hos henne.

Hemma hos Elena hittar Jeremy Elena liggande på sängen. Han undrar vad som är fel, Elena kontrar med att fråga om Vicki är där. När Jeremy svarar att det kanske hon är talar Elena om att hon är ledsen. Jeremy tycker då att hon ska ta sig något att äta. När hon kommer ner till köket hittar hon Stefan där, i full  färd med att laga hennes favoriträtt. Elena förstår inte riktigt vad han gör där men när Stefan berättar att hon vill ju lära känna honom och ska hon dumpa honom borde hon iallafall veta vem hon dumpar. Sen berättar han för henne om Katherine, sin favorit musik, sina favoritfilmer och mycket mer. Samtidigt på Jeremys rum visar Vicki en ask tabletter hon hittat. Hon börjar krossa dem för att kunna snorta och Jeremy ifrågasätter varför det enda dom gör är att bli höga. Vicki blir irriterad och tycker inte att nu när dom är tillsammans ska han inte försöka ändra på henne. Jeremy låter det vara och låter henne hållas.

I köket råkar Elena skära sig när hon hackar vitlök till middagen. Hon går till diskhon för att skölja det men när hon tittar upp får hon se Stefans spegelbild i glaset. Hela hans ansikte ser förändrat ut men Stefan säger att han bara fick något i ögat. Elena undrar nu om hon gått från enbart paranoia till hallucinationer. Stefan tycker att det är en del av hennes charm och han passar på att kyssa henne.

Hos Salvatores försöker Damon använda sina krafter för att komma ut, han försöker kontakta Caroline telepatiskt  men har svårt tack vare sin fysiska svaghet.

 

Nästa dag är det dags för biltvätten där pengarna ska gå till välgörenhet. Matt och Bonnie hälps åt att tvätta en bil men Matt är mest upptagen med att titta längstansfullt mot Elena som står längre bort tillsammans med Stefan. Bonnie försöker få Matt att inse att det är dags att släppa Elena och gå vidare. Matt förstår att hon har rätt. Samtidigt lyckas Bonnie få en hink vatten att duscha en Tiki när hon är otrevlig mot en kund. Längre bort är Elena och Stefan också i full färd med att tvätta en bil. Elena tycker att Stefan ska ta av sig sin ring och hon erbjuder sig tillockmed att förvara den åt honom, men han tackar nej till erbjudandet. Elena går sedan iväg för att se om Caroline har mera handdukar, Caroline ger Elena kontrollen av kassan medan hon går till förrådet inomhus. Inne möts Caroline plötsligt av Damon som ser helt utmärglad ut, han ber henne om hjälp. Utomhus undrar Elena var Caroline tagit vägen när plötsligt samme man som tyckt sig känna igen Stefan föregående dag dyker upp. Eftersom Stefan är utom hörhåll passar Elena på att fråga ut mannen om vad han menat tidigare. Han berättar att första gången har träffat Stefan var 1953 när han bodde på Salvatore pensionatet. Stefan var i stan för att hälsa på sin morbror och ingen visste ens att han var där innnan hans morbror blev dödad i en djurattack. Mannen blir mer och mer säker på att det var just Stefan han sett även Damon var i stan vid mordet. Elena som blir mer och mer säker på att något inte stämmer med Stefan fortsätter fråga ut honom för att lära känna honom. Hon undrar vad som hänt med Stefans familj, Salvatores var ju en av grundarfamiljerna av Mystic Falls men var tog alla vägen? Stefan berättar att alla helt enkelt spritt sig över världen.

På annat håll har Vicki dragit med sig Jeremy till den gamla kyrkogården för att festa med hennes kompisar.

Vid skolan påpekar Elena för Jenna att hennes bil har varit klar i över en timme. Precis då dyker Logan Fell upp (han är på skolan för att göra ett nyhetsreportage om biltvätten), Elena undrar om Logan hunnit komma tillräckligt på Jennas goda sida för att hon ska kunna be om en tjänst. Jenna ger sitt medgivande och Elena frågar Logan om han har tillgång till gamla nyhetsartiklar och sånt. Logan svarar att det har han och har tar med Elena ner till stationen för att hon ska kunna kolla.

Hos Salvatores har Damon lyckats tillkalla Caroline telepatiskt för att få hjälp att komma ut ur cellen. Caroline häpnar över att finna Damon i så dåligt skick och undrar hur hon kunnat veta att han var där. Damon förklarar att det är för att han så gärna ville det, han ber henne sedan igen att släppa ut honom. Men hon tvekar, hon undrar över hans beteende sist de möttes då han attackerat henne. Damon svarar att hon gillat det. Caroline undrar varför hon minns samma sak hela tiden men på olika sätt, Damon ger henne svaret för att det är det han vill att hon ska minnas. Han försöker återigen få henne att öppna dörren, men när Caroline öppnat dörren halvvägs dyker Zach upp för att förhindra Damons frisläppande. Trots att Damon är försvagad är han starkare än en människa och Zach har inte en chans att stänga dörren igen. Zach ropar åt Caroline att springa i samma ögonblick som Damon sliter upp dörren och dödar Zach. Utsvulten som han är tar han genast upp jakten på Caroline men hon hinner fram till dörren och öppnar den och eftersom Stefan tagit Damons ring bränns han i solen och kan inte följa efter henne.

Vid skolan beordrar Tiki Bonnie att skrubba trottoaren ren från all smuts från biltvätten. Bonnie är irriterad på Tiki för att hon får göra smutsgörat och hon råkar oavsiktligt sätta eld på vattenpölarnan bara genom att titta på dem. Stefan dyker upp och väcker Bonnie ur transen hon hamnat i och vips så försvinner elden. Bonnie som är rejält uppskrämd sliter sig loss från Stefan och springer hemåt.

På tv-stationen hittar Elena ett gammal nyhetsinslag och ett dödsfall efter en djurattack från 50-talet där hon klart och tydligt se Stefan.

På den gamla kyrkogården har Jeremy ledsnat på att inte göra något annat än att bli hög. Men när han förolämpar Vickis vänner och säger att dom inte kommer bli något annat tycker Vicki att han syftat på henne och de skiljs irriterat åt.

Vid skolan letar Stefan efter Elena och frågar Matt om han sett henne. Matt antar att hon gått hem, och han ger Stefan tipset om att ju mer han försöker gömma saker från henne ju mer kommer hon jobba för att ta reda på det.

När Stefan kommer hem upptäcker han vad som hänt Zach och att Damon är borta. En förvirrad och rädd Bonnie dyker upp hos sin mormor och ber om hjälp. Elena har tack vare all info äntligen börjat sätta ihop pusslet och listat ut vad Stefan egentligen är. Hos Gilberts äter Jenna middag med Logan när han försvinner, Jeremy möter honom på väg ut från han rum där han hämtat Jonathan Gilberts fickur. På den gamla kyrkogården är Vicki kvar med sina vänner när plötsligt Damon dyker upp och attackerar dem alla. Stefan har nu ledsnat på Damons lek med andras liv och bestämmer sig för att nu är det slut, när han öppnar dörren för att gå ut och leta efter honom möts han av Elena. What are you? (vad är du för något) är det sista som sägs i avsnitt 5 You´re Undead to me


Seventeen pratar Vampire Diaries med Candice Accola

Seventeen Chats with Candice Accola about The Vampire Diaries

Candice Accola may play the boy crazy Caroline on The Vampire Diaries, but can you really blame her? She gets to hang with hotties Paul Wesley, Ian Somerhalder, Zach Roerig, Steven McQueen, and Michael Trevino all day long, which is exactly why we grilled her on all the juicy behind-the-scenes stuff when she stopped by the Seventeen offices!

 

 

17: Most TV shows film in L.A., New York, or Canada, but The Vampire Diaries films in Atlanta, which is a little different. Is it weird being away from home?

Candice Accola: I am the lucky duck because I have family there. My wonderful aunt and uncle are letting me crash on their couch, which isn't really a couch...I have a room! It's been kind of a blessing for the cast because all of us have gotten so close, not knowing anyone in Atlanta. All the guys on the show have become kind of like brothers, and all of us girls are pretty inseparable.

17: What does the cast do when everyone is hanging out?

CA: We hang at my aunt and uncle's house. We've been geeking out and making girly collages and cooking dinners and barbequing. The boys are wicked awesome on the barbeque.

17: They cook for you! We're jealous!

CA: I know, and with their shirts off too, it's really rough out there...it's terrible!

17: What's it like playing Caroline?

CA: A lot of fun! Her thing is boys...boys and [getting] attention. [Laughs]

17: How are you most similar to her?

CA: She's sassy, she likes to say things for the shock factor sometimes, when she's talking about boys or anything really. If she can throw in that funny one-liner, then she'll totally go for it, and that's kind of my weakness too: I like to say things that maybe I shouldn't.

17: How's Caroline's style similar or different than yours?

CA: She's more casual than trendy. Caroline's style is more small town. She wears lots of cute basics with fun patterns. She's very colorful and wears lots of bright colors, which I do too actually. But whereas I might wear a funky, red vintage minidress, she would wear a little cotton baby doll dress with some flats, and I'll always throw on the heels.

17: Are you on the edge of your seat every time you get a new script?

CA: We actually got in trouble, [but] we're all blaming Nina [Dobrev] who plays Elena. Nina took the script from the hair and makeup trailer because we've been dying to know what will happen next. And then she got caught, and so now, they have scripts on lockdown, and they won't tell us any information!

17: What makes The Vampire Diaries different from all the other vampire stuff out there right now?

CA: With The Vampire Diaries, it's not just a tease, especially with the relationships. You're not sitting there going, 'God, I wish they'd get it over with and kiss!' There's no teasing, they jump right into the action.

17: Let's do some cast superlatives. Who's the funniest?

CA: Zachary Roerig who plays Matt, he's just a character.

17: Who's the smartest?

CA: I'd have to say Ian [Somerhalder] because he's the oldest.

17: Who's the most serious?

CA: Paul [Wesley].

17: Who's the hottest guy?

CA: All the boys are just so gorgeous. Let's call it like it's day-of-the-week underwear and one's for Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, and Friday. Each boy is like that. There's one for every day of the week...there's no need for just one to win!



Read more: http://www.seventeen.com/fun-stuff/17-buzz/candice-accola-vampire-diaries-interview?click=main_sr#ixzz0kS3qwJ3C

Teasers för avsnitt 17 - Let the right one in

För alla er som har lika mycket Vampire Diaries abstinens som jag och som har svårt att vänta på nästa avsnitt. Här kommer två teasers. Spoilervarning för er som inte sett alla avsnitt som visats i USA.
Vampire Diaries sänds precis som i Sverige på torsdagar i USA men på grund av tidskillnaden får vi allt hålla oss ända till på fredag innan vi kan sätta tänderna i nästa avsnitt.

Bakom kulisserna med Nina Dobrev


Veckans bild

Har insett att det är svårt att hålla dagens bild, därför kommer det istället bli veckans bild. Denna vecka Katerina Graham som spelar Bonnie Bennett


Vampire in Love

Ian Somerhalder berättar om hur långt Damon kan gå för kärlek.

Fråga till er läsare

Undrar bara om ni läsare tycker jag ska översätta intervjuer och så? Just nu är det mesta på engelska. Kommentera gärna tala om vad ni tycker. Jag uppskattar även om ni har saker ni vill ha mer av, intervjuer, avsnittsguider, recensioner till exempel. Kommentera och berätta vad ni saknar :)

Vampire Diaries har nu spridit sig ända till Indonesien

Paul Wesley pratar med den indonesiska tidningen Da Man.

'Vampire Diaries' Star Paul Wesley Talks About His 'Close Bond' With Ian Somerhalder In Da Man Magazine


We know "The Vampire Diaries" is huge here in the USA, but the show is now officially an international phenomenon, too. Indonesian magazine Da Man spoke with star Paul Wesley about playing Stefan Salvatore, his biggest acting influences, and being a part of an international phenomenon.

Paul knew "VD" could be a hit from the start, as long as people watched three or four episodes, he told Da Man. "I knew we’d have a really good shot, because of the genre and the people involved," he said. "I was very confident of the writers and I was very confident working with the cast while shooting."

 

Speaking of the cast, yes, he does spend time with his costars, Ian Somerhalder in particular. "I hang out with Ian a lot. We spend a lot of time together professionally and we’re on set all the time, so we’ve developed a very close bond. He’s a great guy."

Paul said his favorite part about playing Stefan on "VD" is that the character's willing to grow. "Stefan is 165 years old, but he's going through so many changes right now, especially what we're going to explore during Season 2. And he's a very complex character, because he has a lot of things inside of him, but he's still a vampire, so he's still tempted by the dark side. He has a lot of hurt and pain and suffering. And he has to manage all this while trying to be a normal person for Elena's sake."

But lest you think playing a lead on the show gives him a little more insight into where the writers are going with his character, know that Paul's just as clueless as the rest of us. "It will be interesting to know where the story goes," he said, "because they haven’t told me. But I feel very lucky, very fortunate."

Paul, who counts Philip Seymour Hoffman and Daniel Day Lewis as inspirations, also talked about when he decided to become an actor. "I decided to go to college first, so the day I decided was the last day I could drop out of college before it would have any negative impact on my academic career. I had to drop out because I couldn’t sit there and study and try to live this acting thing and make it work. So, I decided to forgo my academics and commit to doing this as a profession. And it was a big moment for me because for 18-19 years studying things that had nothing to do with acting, so to let that go of that was a very weird feeling. Then, it was very freeing."

Paul said he's a big fan of independent and foreign films along with mainstream movies -- Ingmar Bergman, Stanley Kubrik, and Martin Scorsese in particular. "I’ve probably watched ['Goodfellas'] 10 times. I just enjoy watching it because I think the performances are incredible."

But he's not all serious — Paul said he loves comedies too. "I love Christopher Guest, who did 'Best in Show' and 'Waiting for 'Guffman' and was a writer/actor on 'This is Spinal Tap,'" he continued. "It’s such a good movie. Every time it’s on, I can’t help but think ‘How brilliant.’"


Zach Roerig pratar vampyr fenomenet och om Matts mors återvändande


Promo avsnitt 17 - Let the Right One In


Nina Dobrev pryder omslaget på Seventeen Magazine

'Vampire Diaries' Star Nina Dobrev Says She Won't Date Costars, Relates To Bella Swan In Seventeen

"Vampire Diaries" star Nina Dobrev graces the cover of Seventeen magazine this month, and dishes all the dirt about her on-screen love, her off-screen high school drama and how she relates to Bella Swan.

We all know that Paul Wesley is a hottie, but Nina tells us why his vamp appeal is not just evident in the character he plays — it's also a part of his own personality. "The first time Paul and I met, I met nine other guys as well because I had already been cast and they were deciding for the Stefan role," she recalled. "I had to read with like 30 studio executives, and they were just kind of watching and analyzing because that was the whole point of the test...they wanted to see who had the best chemistry. And everyone was great, but Paul had this old soul, like a history that you could feel...he seemed like he'd been around longer, and knew more, and he had a grasp for the character different from anyone else."

 

Now that she gets to hang out with Paul and his onscreen bro Ian Somerhalder all the time, Nina must have some juice on them, right? "They're both really great in different kinds of ways." Um, tell us something we don't know! "Paul definitely takes his job very seriously He's very professional. Ian's the prankster, the jokester. He makes light of every moment, and he's very exciting and cool. He has the best stories, because he has just experienced so much, and he's been on so many cool sets and movies. We love each other's company."

 

Do they love each other's company so much that any of them would ever date off-set? "I think it could definitely get sticky if you dated your costar," Nina explained. "To be completely honest, dating an actor is very complicated. There's a lot of vanity involved. And they're in their head, and they're kind of crazy. And you're always surrounded by beautiful people. I would prefer not to date an actor."

 

With such a charmed life, it’s hard to imagine Nina ever went through a rough patch. But she admits her high school days were no easy ride. "Looking back on high school, I just remember specific scenarios and thinking, wow, that was such a big deal at the time, but right now it feels like it never even happened. So I guess if I can give any advice, I would just say that everything will pass, and it'll feel like it was a big deal over nothing. Life goes on and then you change and other things happen, and everything feels like it's so much worse afterward. It'll always get better."

With the obvious similarities between Elena Gilbert, Nina’s character on the show, and Bella Swan, of the "Twilight" saga, it’s no wonder Nina relates to both characters. She tells Seventeen lt;/em>that she feels like a bit of a hybrid of the two.

"I think that Elena has more awareness of her friends and family, and everyone around her, and looking out for everyone's best interests. But Bella reflects that unconditionally in love, the blinded love that girls really do experience sometimes. They fall in love with someone, and they'll do anything and everything for that one person. I think I'm more like Elena, but I have a little bit of Bella in me. When I'm in love with someone and they're really important to me, I will definitely take care of them, but at the same time, I'm not going to throw everything away for a relationship — I still have my friends, and I still have an awareness of everything around me."


 

 


Dagens bild

Steven R McQueen som spelar Jeremy Gilbert

Sara Canning pratar med MTV

'Vampire Diaries' Star Sara Canning Calls Nina Dobrev A 'Great Roommate' And Matt Davis A 'Total Goof'

Sara Canning has her pick of hot dudes on the set of "The Vampire Diaries" (Paul WesleyIan SomerhalderZach Roerig... do we need to go on?), but the 22-year-old actress, who plays Elena and Jeremy's Aunt Jenna on the show (we know! She's so young!), told Betty Confidential that she wouldn't actually date any of them. “The guys are nice, smart, and easy on the eyes, but they’re family to me," she said.

She couldn't even decide on which fictional man she'd choose, instead opting for a fusion of several. "In reality, I definitely go for a guy who is driven and has a good soul, but is also funny and bold," Sara said. "And he’s gotta be able to keep me on my toes and challenge me. Doesn’t that sound like a mixture of Matt, Stefan, and Damon?"

 

On the show, Sara's character, Jenna, is dating history teacher Alaric, played by Matt Davis, whom Sara said she gets along with well. "Matt’s so fun to work with," she said, "a total goof with a big heart. We have the same sense of humor, and he keeps me laughing all the time on set."

The cast members laugh together off-set too. Sara echoed what we've heard previously from "VD" stars Katerina Graham and Steven McQueen — that the cast really does like to spend their free time together. "We love to hang out as a cast, but we typically keep things low-key. Unless we’re all flying to Vegas to celebrate Nina’s 21st birthday. But if we’re all here [in Atlanta] on a weekend, we’ll go out to dinner and play pool. Last summer we spent a lot of time at a lake, tubing and jet skiing. We’re all adventurous, but very laid-back."

The cast gets along so well, in fact, that some of them live together. Sara said she and Nina Dobrev are roomies, and they get along great. "Nina is such a great roommate. We have our own bathrooms, so it’s never an issue if one of us wants to take a long shower. And we both make grocery trips whenever we have time, and just share everything. We’re both really easy-going. We try to help each other stay healthy, but I usually cave and bring chocolate into the apartment."

If you had to pick one of the many men of "VD" to date, could you choose?

Vem skulle ni välja av alla dessa ursnygga killar? Kommentera och berätta era tankar


Intervju med Ian Somerhalder

Toronto Sun publicerade i förra veckan denna intervju med allas vår favorit vampyr Ian Somerhalder. Innehåller spoilers för er som inte sett alla avsnitt som visats i USA.

: 1.1em; padding: 0px;">

Strictly between us blood-suckers, Ian Somerhalder of The Vampire Diaries hasn’t watched the Twilight flicks.

“I’ve met Robert Pattinson before — he’s a nice guy,” Somerhalder said. “But I don’t know anything about (Pattinson’s character) Edward, because I’ve never seen any of the Twilight movies.

“I hear he’s a stud, though.”

We’re sure a lot of viewers would say the same thing about Somerhalder, not to mention his character on The Vampire Diaries, Damon Salvatore.

The Vampire Diaries, which also stars Paul Wesley and Canadian Nina Dobrev, returns with a new episode Thursday night on CTV and its network of origin, CW. The first season has been a pop-culture and ratings hit on both sides of the border, which isn’t unusual for CTV, but it’s a godsend for the little CW in the United States.

“Our fans our so enthusiastic,” said Somerhalder, 31. “The real key demographics for this show are so specific, and what we’re finding out is, in that specific age range, the amount of enthusiasm and the things they can do vocally to express that enthusiasm ... ”

Yes, there’s nothing quite like the sound of teenage girls squealing for their favourite stars.

But this isn’t merely kids’ stuff. If you like spooky stories, The Vampire Diaries will speak to you, regardless of your age or sex.

“There’s a very interesting historical aspect to this town,” said Somerhalder of the fictional Mystic Falls, Va. “The town is a character in itself.”

Set in modern times, The Vampire Diaries centres on vampire brothers Damon and Stefan Salvatore (Somerhalder and Wesley), who for different reasons have become fascinated with a teen mortal named Elena Gilbert (Dobrev). Elena is a dead ringer — no pun intended — for the vampire named Katherine who originally turned both Damon and Stefan back in the mid-1800s.

Dobrev gets to play the evil Katherine in flashbacks — at least, thus far it has been in flashbacks. Just before The Vampire Diaries went on its mid-winter hiatus — as many series did during the Olympics — we discovered Katherine still is alive somewhere.

So what’s going to happen when Katherine meets Elena?

“If,” Somerhalder corrected.

“I think Damon and Katherine should go on a double-date with Stefan and Elena. Yeah, (Dobrev) will be working a lot.”

As this batch of new episodes begins, the Damon-Katherine relationship — or lack thereof — is at the heart of the drama.

Damon spent decades believing his true love, Katherine, was trapped in a spellbound vampire purgatory. But Damon now realizes Katherine never was trapped and has been roaming the earth all this time, never bothering to seek him out.

Stefan and Elena are very worried about Damon’s new attitude.

“You start to understand why and how the brothers became vampires, how that whole thing went down, which paints a picture of how you view Stefan and Damon, collectively and individually,” Somerhalder said.

“The events that led up to getting to Mystic Falls in the present day are not what they seem. There are a lot of paths we go down that one would have not thought of. It really illuminates this different picture of both Stefan and Damon, which is fun, because we needed a change.”

Well, don’t change too much, Ian. Fans seem to love your portrayal of Damon as exciting and engaging, but dangerous and mean.

“He’s not mean,” Somerhalder insisted. “It’s all a matter of perspective.”

by: Bill Harris


Episode 4 - Family Ties

Spoilerfri sammanfattning:
Elena bjuder med en motvillig Stefan på stadsrådets fest. Vicki får Tyler att bjuda henne men anklagar honom sedan för att gömma deras förhållande för sina föräldrar. Zach berättar en familjehemlighet för Stefan. Damon berättar släkten Salvatores historia. Stefan försöker få Damon ur hans liv för gott utan att röja deras hemlighet. Elena tror Caroline blir misshandlad av Damon när hon ser stora märken på Carolines hals.
Spoliervarning

Stefan drömmer att Damon attackerar Elena och vaknar med ett ryck. Bara för att mötas av Damons hånfullhet, drömmen Stefan hade var inte en slump. Damon har med flit placerat in de tankarna hos Stefan. Stefan som blir arg hugger Damon i bröstet med en kniv, men eftersom den inte är av trä gör den egentligen ingen skada. Damon berättar att den ansvarige för Mr Tanners mord blivit gripen, det var en puma. Stefan blir fundersam om varför Damon skulle sopa igen spåren och han får då veta att Damon bestämt sig för att stanna i Mystic Falls.

Elena hittar Jenna i köket i full färd med att svära åt tvn, eller egentligen det som är på tvn. Nyhetsreportern Logan Fell var Jennas highschool kärlek och orsaken till att Jenna lämnade Mystic Falls. Elena sätter sig vid bordet och börjar putsa på några gamla släktklenoder hennes mamma lovat att låna ut till stadsrådets fest när det plöstligt ringer på dörren. Elena öppnar och hittar en leende Stefan utanför dörren, hon tar med sig honom upp på sitt rum. De kysser varann ändå tills Stefan plötsligt drar sig undan de bestämmer sig för att de kanske gick lite fort egentligen. Elena byter samtalsämne genom att bjuda med Stefan på festen stadsrådet ordnar.

Caroline provar klännigar inför stadsrådets lunch medan Damon tittar på och läser twilight. Medan han kritiserar boken och felaktigheter när det kommer till vampyrerna försöker han få Caroline att ta med honom till lunchen. När han inte lyckas på vanligt vis använder han tankekontrolleringen för att övertyga henne. Caroline accepterar och vill sedan veta varför han inte glittrar i solen som vampyrerna i Twilight gör. Damon berättar då att riktiga vampyrer bränns till döds i solen, alla utom han och Stefan som har ringar som skyddar dem. Han får sedan Caroline att gå med på att göra något för honom.

På grillen är Bonnie irriterad över att Caroline tar med Damon på stadsrådets fest istället för henne. Hon tror inte att Carolines mamma kommer gilla att Caroline har en äldre farlig kille med sig. Caroline dementerar då att Damon skulle vara farlig han har bara problem med sin bror. Samtidigt försöker Vicki få Tyler att bjuda henne på festen, vilket han till slut gör till Jeremys stora förtret.

I Salvatore huset vill Zach få ur Damon hans egentliga motiv till att vara i Mystic Falls. Men Damon är inte på prathumör och ser till att Zach slutar fråga, Stefan kommer dock precis i rätt tid för att få Damon att släppa Zach. Efter Damon gått undrar Zach hur Stefan kan låta det fortgå, att han bara låter Damon vara. Stefan förklarar att han inget kan göra eftersom Damon är så mycket starkare. Zach föreslår att de ska försvaga Damon med vervein först. Problemet är bara att det inte växt någon vervein i Mystic Falls sen 1865 tack vare Damon. Zach tar då med Stefan ner i källaren och visar flera plantor med vervein, släkten har odlat det i flera år.

Hemma hos Elena håller hon och Bonnie på att göra sig i ordning inför kvällen. Bonnie berättar då trots Carolines förbud om bakgrunden till Stefan och Damons problem. Hon säger att Katherine dejtade dem båda vilken Elena redan visste, Bonnie berättar också att Katherine valde Damon vilket gjorde Stefan vansinng och han ska ha gjort hemska saker för att sära på dem. Elena tycker att det där låter som en persons synvinkels, Damons.

Hos Stefan vill Stefan få reda på varför Damon egenligen vill gå på festen. Damon tycker att det inte är mer än rätt att dom går eftersom de var på den första. Stefan kan inte instämma eftersom han inte tycker att dom ska dra till sig för mycket uppmärksamhet. Hos Elena ringer telefonen. Elena svarar och en upprör Mrs Lockwood ringer och undrar var fickuret som Elenas familj lånat ut till utställningen tagit vägen. Elena misstänker på en gång Jeremy. Jeremy har klockan men inte för att sälja den som Elena trodde, han tog den för att den ska vara hans. Den har gått i arv i släkten från far till son i evigheter.

Damon beundrar sig egen spegelbild och inser att han gillar det faktum att han slipper åldras. Stefan å andra sidan tycker inte det är lika roligt att vara tonåring i 150 år. Medan de pratar gamla minnen försöker Stefan få i Damon ett glas whisky spetsat med vervein. Han lyckas inte, och en lätt irriterad Damon går på festen.

Hos Lockwoods där festen hålls dyker en uppklädd Vicki upp. Tyler möter upp henne men tar med henne in bakvägen för att slippa möta sina föräldrar. Innan Elena går på festen lämnar hon tillbaka klockan till Jeremy. Väl framme på festen lyckas både Damon och Stefan bli inbjudna utan problem. Vid utsällningen över historiska saker hittar Elena gästlistan från den första festen, två namn sticker ut Damon Salvatore och Stefan Salvatore. Damon lyckas dock förklara bort det med att han och Stefan är döpta efter sina förfäder. Caroline tar med sig Stefan ut på dansgolvet och Elena blir kvar med Damon. Han ber om ursäkt för att ha försökt kyssa henne och förklarar sedan att det finns en tendens till syskon rivaltiet i Salvatore släkten och allt ska ha börjat med de första Stefan och Damon. Under kriget brändes 25 civila på motståndar sidan inne i en kyrka. I kyrkan fanns en kvinna både Damon och Stefan älskade och när de försökte rädda henne sköts de båda till döds. Elena talar om för Damon att hon är ledsen att han och Stefan har problem men att hon samtidigt inte kan hamna i mitten av det hela utan att de kan lösa det.

Utanför sitter Tyler och Vicki ensamma. Vicki som misstänker att Tyler gömt henne hela kvällen av oro för vad hans mamma ska tycka blir riktigt arg och bestämmer sig för att gå hem precis när Mrs Lockwood anländer. De hälsar och sen går hon.  Vid baren försöker Logan Fell bjuda ut Jenna, har ber om ursäkt för det som hände under highschool men Jenna känner inte för att förlåta honom. På dansgolvet försöker Elena få Stefan att öppna sig. Men han är motvillig och är övertygad om att Damon sagt något till henne. Men Elena vill bara lära känna honom och slippa höra vad alla andra säger om honom, hon ville höra det från honom. Men Stefan är fortfarande övertygad om att Damon är inblandad och han försöker få Elena att inse att Damon bara försöker sära på dem. Det fungerar säger Elena och går. På övervåningen snokar Damon runt på utställningen och ur ett gömställe i ett gammalt skrin tar han fram en kristall. Caroline undrar hur han kunde veta att den fanns just där. Damon svarar att det är för att det var han som la den där för många år sedan. Logan Fell gör ett sista försök på att få Jenna att gå ut med honom och lyckas få henne att gå med på lunch. I matsalen skäller Mrs Lockwood på personalen eftersom ljusen fortfarande inte är tända. Bonnie som hört samtalet bestämmer sig för att testa sina häxkrafter och se om hon kan tända ljusen. Hon koncentrerar sig på ett ljus men när inget händer vänder hon sig för att gå. Men hon kollar in i rummet en sista gång och då skiner en klar låga från alla ljus.

Inne i badrummet upptäcker Elena att Caroline har fullt med blåmärken och bitmärken på hela kroppen. Caroline blir arg när Elena frågar och går. På väg ut möter Elena Damon och ut skäller ut honom och hotar med att berätta för Carolines mamma. Elena går sedan till Stefan och ber om ursäkt och berättar sen vad som hänt med Caroline. När Stefan inte blir överraskad och sedan förklarar att han håller på att ta hand om det blir Elena arg igen och när Stefan ber henne lita på honom trots alla frågor han inte kan svara på är hennes enda respons att tillit är något man förtjänar man kan inte bara få det. Bakom Elena ser Stefan Damon släpa med sig Caroline från festen har ursäktar sig mitt i grälet och försvinner.

Jeremy sitter ensam hemma och spelar tv-spel när det ringer på dörren. Han öppnar och där står Vicki. Hon berättar att hon valt fel som valt Tyler och kysser honom.

Damon släpar bort Caroline från alllas uppsikt och Caroline som vid här laget är riktigt rädd för Damon svär att hon inget sagt. Han lugnar sig och säger att allt är okej, sen biter han henne. Men nästan på en gång sjunker han ihop, försvagad. Då dyker Stefan upp, eftersom han inte kunde spetsa Damons drink spetsade han Carolines istället och Damon fick i sig vervein via hennes blod istället. Caroline vaknar upp själv på gräset, Damon syns inte till och inte heller Stefan men kvar ligger kristallen Damon hämtat. Elena hittar Caroline på samma ställe skakande av rädsla. Damon är nu i källaren i Salvatore huset där Stefan låst in honom för att skydda alla i Mystic Falls.

Kvar på festen är några personer däribland borgmästaren och polischefen. Borgmästaren undrar om de fått fickuret från Elena. Mrs Lockwood svarar att Elena sagt att den fortfarande ligger nerpackad någonstans. Logan Fell som anslutit sig till de andra är övertygad om att han kan få klockan. De andra frågar polischefen om det är sant. Hon säger att fem kroppar, alla tömda på blod bara kan betyda en sak. Logan Fell konstaterar, de är tillbaka.



Episode 3 - Friday Night Bites

Som vanligt är det sammanfattningen i början som gäller för er som inte vill ha spoilers.

Sammanfattning
Tyler försöker skämma ut Stefan genom att kasta en fotboll på honom inför hela skolan. Men Stefans super talang när det kommer till att fånga bollar ger honom en plats i skollaget. Under tiden fortsätter Elena att ignorera Bonnies varningar om att Stefan kanske inte är den han utger sig för att vara. Så Elena bjuder in de båda till middag hos henne med hopp om att de ska gilla varann bättre om de känner varann. Men planen går i stöpet när Damon i sällskap med Caroline dyker upp. Damon har använt Caroline som sitt privata matförråd på senaste tiden för att ännu mera irritera Stefan. På annat håll fortsätter Jeremy fråga sig var hans relation med Vicki var och är på väg medan Matt betraktar dem med oro.

Spoilervarning

Caroline vaknar upp med en sovande Damon brevid henne i sängen. När hon börjar röra sig känner hon smärtan i halsen och minnena från gårdagskvällen återkommer.  Hon försöker då smyga ut ur rummet utan att väcka Damon, men misslyckas.  Caroline ber Damon att låta henne gå men hon lyckas inte övertala honom och när hon kastar en lampa på honom blir han bara arg och attackerar henne igen.

 

Elena och Bonnie anländer till skolan. Bonnie berättar för Elena om incidenten när hon gav Stefan Elenas nummer och hon ber Elena att vara försiktig. Vicki bjuder med Jeremy på en konsert. Men han är fortfarande arg för att Vicki valde Tyler före honom. Han vill veta om det bara var drogerna hon ville ha av honom.  Stefan möter upp med Elena och Bonnie. Bonnie ursäktar sig snabbt, något som gör att Stefan känner hennes motvilja enkelt. Elena är övertygad om att Bonnie kommer ändra uppfattning bara hon får lära känna Stefan bättre. Därför bestämmer hon att de tre tillsammans ska äta middag. På håll står Matt och Tyler och betraktar Elena och Stefan. Tyler som vill skämma ut Stefan inför hela skolan slänger iväg en fotboll med rasande fart mot Stefans bakhuvud. Men Stefan hinner vända sig om och fånga bollen och han kastar tillbaka den med ännu mera kraft. Så mycket kraft att Tyler knappt kan hålla bollen. En imponerad Elena uppmuntrar honom att söka till skollaget, men Stefan är tveksam med tanke på hur de andra killarna behandlar honom.

På historielektionen slänger Mr Tanner ur sig historiska händelser och vill att eleverna ska tala om när de hände. Men ingen kan svara till Mr Tanner stora förtjusning, ingen förutom Stefan. Vilket leder till en tävling mellan Stefan och Mr Tanner om vem som kan mest, Stefan vinner.

Elena bestämmer sig för att återansluta sig till cheerleadningen. Bonnie blir överlycklig över att se Elena på träningen igen och Elena tar tillfället i akt att bjuda in Bonnie till kvällens middag. Bonnie tackar motvilligt ja. Samtidigt försöker Stefan övertyga Mr Tanner att låta honom testa för fotbollslaget. Trots Mr Tanners motvilja mot Stefan går han med på det till Matts och Tylers stora förtret. Hos cheerleaderna dyker Caroline upp igen, tillsammans med Damon. Elena är konfunderad över det men lägger inte så stor vikt på det. Caroline drar igång träningen och hon märker snart att Elena , tack vare sin långa frånvaro har svårt att hänga med. Hon sätter Elena vid sidan för att endast iaktta. Men Elenas fokus hamnar istället på fotbollsplanen där Stefan gör entré. Matt har bestämt sig för att ge Stefan en chans kastar schyssta bollar och Stefans snabbhet och reflexer gör att han gång på gång kan undvika Tylers tacklingar. Mr Tanner är supernöjd men inte Tyler. Stefan hör sedan ett samtal mellan Matt och Tyler där Tyler lyckas övertala Matt om att kasta en snål passning så Tyler ska hinna tackla. Stefan bestämmer sig för att låta Tyler få tackla honom. Tyler blir överförtjust när han faktiskt lyckas och även Mr Tanner gillar att se Stefan på marken, men han ger dock Stefan en plats i laget.

 

Hemma igen hittar Stefan Damon i full färd med att läsa hans dagbok. Stefan sliter den ur händerna på Damon som sedan börjar en lång utläggning om att de ska starta om på nytt och att han bara vill Stefans bästa, sen brister han ut i skratt igen allt är lögn som vanligt.

 

Hos Elena försöker Bonnie övertyga Elena om att hon faktiskt har övernaturliga krafter. Hon berättar att hon varit besatt av siffrorna 8,14 och 22 hela dagen. Elena skämtar bort det hela med att det ska spela på lotto men när hon letar efter serverings bestick vet Bonnie var de är utan att kolla. Stefan dyker upp och Elena försöker få igång ett samtal men har liten lycka tills hon lyckas leda in samtalet på Bonnies härkomst från salem häxor. Plöstligt ringer det på dörren, Caroline och Damon dyker upp med dessert. Stefan försöker övertyga Elena om att inte bjuda in Damon men misslyckas. Vid desserten kommer Damon med flera hintar angående hans och Stefans bakgrund. Elena och Damon är ensamma i köket och Elena passar på att fråga om Katherine. Hon får reda på att Katherine dog i en brand och hon lyckas också lista ut att båda Salvatore bröderna dejtat henne. Damon vill dock inte avslöja vem som var först. När Elena ber om ursäkt för Katherines död och för att den påverkat Damon också börjar han inse att hon är mer än bara ett vackert ansikte. Med tankekontrollering lyckas Damon få en stund själv med Stefan. Damon påminner Stefan efter han blivit utskälld av just Stefan för att hand använt Caroline att eftersom han blivit inbjuden kan han komma tillbaka när han vill och göra vad han vill. När Elena senare vaknar av en mardröm sitter det en kråka i hennes fönster.

 

Det är dags för fotbollslagets första match och hela skolan är samlad för ett upptaktsmöte. Man är med Stefan i laget övertygade om att man nu kommer ha chansen att vinna matcher. Stefan har insett att han måste göra något för att skydda Elena mot Damon så han ger henne ett halsband som skydd. Han berättar inga detaljer men Elena går ändå med på att bära halsbandet. Caroline är irriterad på Elena för att hon inte har sin cheerleader uniform på sig men Elena meddelar att hon slutar med cheerleading. På annat håll råkar Tyler och Jeremy återigen i slagsmål om Vicki. Tyler som är större och starkare än Jeremy får snabbt övertaget men Stefan hinner gå i mellan. Jeremy är dock vid det här laget riktigt arg och går till attack mot Tyler igen, den här gången med en trasig flaska i handen men Stefan går återigen i mellan dock skär han sig ganska ordentligt i handen när han stoppar Jeremy. Men när Elena vill se över såret är det borta. Stefan påstår att Jeremy missat men Elena är inte övertygad. Hon frågar Bonnie om vad det egentligen var hon kände när hon rörde Stefan. Bonnie berättar att hon såg död.

Elena är vid sin bil när Damon plöstligt dyker upp. Han påstår att han inte menar att göra henne illa till mods men han inser inte att Elena för det mesta ser igenom hans lögner och när han försöker använde tankekontrollering för att få henne att kyssa honom får han bara en örfil tillbaka. Elena gör det mycket tydligt, trots att hon inte vet vad som hänt bröderna tidigare är hon inte Katherine. På väg in till omklädningsrummet bar Matt Stefan om ursäkt för sitt beteende tidigare och vi ser en början på en vänskap. Något som Damon tycker är mycket underhållande. Damon kontronterar Stefan angående incidenten med Elena. Han har insett att Stefan lagt vervein i Elenas halsband. När Damon skryter högt över vad skulle kunna göra med Elena passar Stefan på att försöka övertala Damon att han har bitar av mänsklighet kvar, att han inte behöver vara det monster han är. Damons svar blir att döda Mr Tanner som kommit ut för att se vart Stefan tagit vägen. Matt hittar Mr Tanners kropp och ringer polisen. Bonnie och resten av skolan har hunnit samlas när de hämtar kroppen. Bonnie noterar att kroppen ligger vid byggnad 8, vid en bil med 14 i registeringsnumret och på parkeringsplats 22. Precis de numrena hon sett hela dagen.

 

Vicki hittar en ledsen Jeremy under läktaren och hon berättar att det inte bara var drogerna som hon ville ha. Stefan och Elena gör sig redo att åka hem, men Elena är fortfarande inte helt övertygad om att Jeremy missade. Stefan är nu övertygad om att Damon mist all sin mänsklighet och att det enda som återstår är monstret. Men vi får se Damon smeka en sovande Elena på kinden med mycket omsorg och känsla i ansiktet. Kanske är det inte helt kört.

 

 

 

Källa: imdb.com

Bilder: cwtv.com


RSS 2.0