Episode 7 - Haunted

Sammanfattning:
Halloween närmar sig och Vickis beteende blir allt mer farligt vilket gör att Stefan försöker hjälpa henne kontrollera sin blodlust. Elena försöker övertyga Jeremy att hålla sig borta från Vicki men Jeremy vill inte lyssna på det örat. Under tiden ger Caroline Bonnie ett halsband hon tagit från Damon att ha tillsammans med halloween kostymen till årets maskerad. Men när Damon försöker ta tillbaka halsbandet överraskas han av Bonnies förmåga att stöta bort honom. Bonnie diskuterar händelsen med sin mormor och får lära sig mer om släktens historia och vodoo häxor. På annat håll försöker Matt muntra Vicki genom att ta med henne till Halloween festen på skolan, men kvällen tar en farlig vändning när Vicki ger efter för sin nyvunna törst för blod.

Episode 7 - Haunted

Tyler går från träningen och när han kommer till sin bil hittar han Vicki där. Hon beter sig mycket underligt och pratar bara om hur hungrig hon är. Tyler som vid det här laget börjar undra om det är något allvarligt som är fel med Vicki går med på att fixa något att äta åt henne men allt förändras när Vicki inte kan hålla sig längre utan attackerar honom. Hon hinner dock inte göra någon skada eftersom Stefan och Damon dyker upp i precis rätt tidpunkt för att dra bort henne från Tyler. Tyler uppskattar dock inte hjälpen vilket gör Damon väldigt sugen på att avsluta det Vicki påbörjat men Stefan övertalar honom att låta bli. Damon ändrar istället Tylers minne så att han inte ska komma ihåg att de varit där och släpper honom sedan och försvinner tillsammans med Stefan och Vicki.

Elena vaknar upp och hittar Jeremy i badrummet i full färd med att göra sig iordning för att gå till polisstationen för att arrangera en skallgång efter Vicki. Elena försöker övertala honom att låta allt vara och vänta tills Matt ringer och berättar om det hänt något, Jeremy  vägrar.

I skolan är förberedelserna inför skolans årliga halloween fest igång och Matt som precis anlänt till skolan får ett telefonsamtal. Det är Vicki som på Salvatore brödernas uppmaning ringer och talar om att hon är okej med att de inte ska leta efter henne, sedan lägger hon på.

Stefan försöker lära Vicki sin livsstil men samtidigt berättar Damon om hur enkelt han anser sin livsstil är och Vicki lockas mer och mer åt det hållet men hon näjer sig med djurblod. Samtidigt som Damon lockar Vicki till den mörka sidan sitter han och läser tidningen för att se var media skrivit om hans mord på Logan Fell, han hittar inte ens en liten notis och är överygad om att det sopats under mattan och att någon vet att de finns i Mystic Falls. Damon ledsnar sedan på att vara mentor åt Vicki och är precis på väg ut när det ringer på dörren. Damon öppnar och hittar Elena på trappan. Hon vill veta om Stefan är hemma vilket Damon svarar att han är. Han undrar sedan varför Elena är så kort mot honom, Elena kontrar då med att fråga hur han ka vara så arrogant trots allt han ställt till med. Damon tycker då att Elena måste vara självmordsbenägen som vågar förolämpa en vampyr. Elena svarar att om han ville att hon skulle vara död dkulle han ha dödat henne för länge sen. Damon hotar då med att han kan döda henne när han vill, sen går han och släpper in Elena i huset. Hon ropar efter Stefan som kommer ner för trappan. Elena vill veta var Vicki är och hur hon mår, Stefan svarar att Vicki är på övervåningen och att hon mår bra. Elena får sedan chansen att ställla samma frågor till Vicki själv eftersom Vicki ledsnat på att vara på Stefans rum och kommer ner till dom. Elena stannar sedan kvar ett tag medan Stefan lär Vicki mer om sitt nya liv.

Samtidigt är Bonnie hos sin mormor för att lära sig mer om släktens historia och hur det är att vara häxa men innan dom hinner komma till den verkliga magin påminner hennes mormor henne om att hon är sen till skolan.

På grillen beklagar sig borgmästaren och hans fru över Logan Fells misslyckande och det faktum är att de förlorat Jonathan Gilberts klocka, det enda sättet de hade att hitta vampyrerna. De oroar sig också för att vampyren ska komma efter dem eftersom den som kan stadens historia vet varifrån klockan kom. Borgmästarens problem är bara att Damon sitter vid baren och hör varenda ord i konversationen.

I skolan fortsätter förberedelserna inför halloween festen. Tyler som har hört att man vill gå skallgång efter Vicki talar om för Matt att han kan hjälpa till. Matt svarar då att det inte behövs eftersom Vicki ringt och sagt att hon är okej. Lite långre ner i korridoren lämnar Caroline över Bonnies hallowen kostym, som passande nog är en häxkostym och som accesoar finns kristallen Caroline tagit av Damon.

Hos Salvatores fortsätter Stefan lära Vicki om hennes nya liv men hon vill inte riktigt ta emot all information och när Stefan går för att hämta mer blod åt henne och hon blir kvarlämnad ensam med Elena passar hon på att hota henne och tala om för Elena att hon minsann tänker träffa Jeremy trots de uppenbara problemen. Elena berättar allt senare för Stefan som håller med henne om att Vicki måste hållas borta från Jeremy eftersom hon inte kan kontrollera sina känslor. Lite senare hittar Damon Vicki liggande på Stefans säng. Hon undrar varför han egentligen förändrade henne. Damon svarar att han var uttråkad, att det är en av nackdelarna med att leva för evigt. Vicki svarar att nu är hon uttråkad och Damon tar då med henne ut i trädgården får att visa några fler sidor av att vara vampyr bland annat snabbheten. Problemet är bara att när Vicki sedan får testa sin nyfunna snabbet försvinner hon. Hon springer hem och låser up dörren men hon kan inte gå in. Det är inte förrän Matt upptäcker henne och säger åt henne att komma in som hon faktiskt kommer in. Matt undrar vad som hänt och varför hon varit borta.Vicki svarar bara att hon är hungrig och Matt fixar lite mat åt henne. Lite senare ringer det på dörren och när Matt öppnar hittar han Stefan där som gissat vart Vicki tagit vägen men Vicki övetygar Matt om att inte släppa in Stefan. Vicki som redan ledsnat på att vara med Matt smsar Jeremy och undrar om de ska ses på halloween festen i skolan och en överraskad Jeremy tackar ja direkt.

Samtidigt bestämmer Elena och Jeremy att de ska gå på halloween festen tillsammans men de lämnar huset som ovänner efter att Elena sagt åt Jeremy att släppa Vicki.

På grillen sitter borgmästaren och hans fru uppklädda till tänderna får att gå på halloween festen, borgmästaren går före sin fru som stannat för att dricka upp sin drink. Men hon får snart sällskap av en ung mycket vacker man denne man är självklart Damon som tar chansen att få reda på vad hon och de andra i rådet egentligen vet, han tar också reda på vilka som har vervein.

På halloween festen har Stefan och Elena fullt schjå att hålla Vicki borta från Jeremy något som försvåras av Matt som tror att Stefan vill hans syster något illa.

Damon har även han dragit sig till skolan och möter där Bonnie och han upptäcker att hon har hans kristall. Han begär tillbaka den och Bonnie vägrar. Han försöker sedan ta den med våld med den bränner honom i handen, en chockad Bonnie springer sin väg.

Jeremy och Vicki har tillslut trots sina syskons försök lyckats hitta varann och går ut på baksidan av skolan för att få lite enskildhet. Till en början är det bara kyssar men när Jeremy börjar blöda efter att Vicki råkat bita honom i läppen kan hon inte hålla sig längre utan attackerar honom. Men precis i samma stund hittar Elena dem och slår Vicki med en planka. Vicki ger sig då istället på Elena men hon får hjälp av Stefan. Vicki sliter sig loss från Stefan och försvinner men när Elena och Jeremy springer därifrån hinner hon ikapp Elena och biter henne i halsen men innan hon lyckats bita för djupt slår Stefan en påle igenom hjärtat på henne. Jeremy blir förtvivlad när han ser henne dö, trots att hen egentligen inte helt har förstått vad som hänt. Elena ber Stefan ta honom därifrån, Stefan accepterar och ringer Damon för att få hjälp med att få bort Vickis kropp. Elena stannar med Vicki och är därför där när Damon anländer. Hon kastar sig direkt på honom och slår och skriker på honom och upplyser honom att allt är hans fel. Damon som inte tar åt sig av Elenas kritik säger åt henne att gå. Hon stannar. Damon upprepar sedan sin order och upplyser henne om at hon blöder. Elena inser då att Damon kämpar mot lusten att döda henne och hon går därifrån. På vägen till sin bil möter hon Matt som letar efter Vicki, Elena säger att hon inte sett henne. När hon väl är framme vid bilen bryter hon ihop men lyckas ändå åka hem.

Samtidigt har Bonnie tagit sig hem till sin mormor efter incidenten med Damon. Bonnies mormor vill veta varifrån hon fått kristallen. Bonnie svarar att det bara är skräp som hör till hennes kostym. Men hon får då veta att det inte alls är skräp utan tvärt om en väldigt stark kristall som tillhört en av släktens bästa häxor, Emily.

Väl hemma hittar Elena Stefan på trappan fortfarande kvar efter att ha kört hem Jeremy, men hon ägnar inte mycket tid åt honom utan tar sig snabbt upp till sin förkrossade lillebror. Hon försöker förklara så gott hon kan utan att röja några hemligheter men Jeremy går inte att trösta. Elena går tillbaka ut till Stefan, hon berättar att Jeremy är ett vrak och att hon önskar att hon kunde få honom att glömma, att han kunde få slippa gå igenom sorgen att mista någon nära igen. Hon ber Stefan att ta bort hans minnen av kvällen med Stefan svarar att han kan inte, han är inte stark nog.  Jag kan göra det hörs en röst plötsligt bakom dem, Damon står bakom Elena på verandan. Elena ber honom säga åt Jeremy att Vicki inte är död utan att hon lämnat stan och att han inte ska leta efter henne, att det var det bästa att hon försvann. Damon går in i huset och kommer snart tillbaka ut till Stefan och Elena. Elena tackar Damon och fortsättar sedan prata med Stefan. Hon berättar att hon också önskar att hon kunde få glömma allt som hänt sedan hon träffat Stefan, men hon vill inte glömma för då glömmer hon känslorna hon har för Stefan.

 

Källor: imdb.com & cwtv.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0