Episode 6 - Lost Girls

Sammanfattning:
Elena kräver att Stefan ska förklarar alla skrämmande saker som hänt Mystic Falls. Efter ett gäng flashbacks förklarar Stefan hur rivaliteten mellan honom och Damon började redan under inbördeskriget då de båda mötte kvinnan i sitt liv, Katherine. Vampyren som förvandlade dem båda. I nutiden tar Damon kontroll över Vickis framtid och en rädd och förvirrad Vicki springer iväg. Sheriff Forbes, borgmästare Lockwood och Logan Fell tilltar drastiska åtgärder för att skydda sin stad.


Spoilervarning nedan
Elena har äntligen löst pusslet om vad Stefan egentligen är och är nu på väg hem till honom för en konfrontation. Samtidigt har Stefan bestämt sig för att nu får det vara slut på Damons spel och är på väg ut för att döda honom. Men vi får inte se Stefan och Elena mötas i dörren utan vi dras in i en historisk återblick. Stefan står på trappan till sitt hus i Mystic Falls år 1864. en droska kör upp framför huset, Stefan går fram för att möta personen. Ur droskan kliver en ung vacker flicka som ser exakt ut som Elena. Detta är den första glimten vi får av Katherine Pierce.
Tillbaka i nutidens Mystic Falls, föregående avsnitt slutade med att Elena frågar Stefan what are you? Stefan svarar att hon vet, annars skulle hon inte kommit. En mer och mer uppskrämd Elena upprepar frågan och den här gången får hon det svaret hon sökt. Stefan säger det rakt ut, jag är en vampyr. Elena är vid det här laget riktigt rädd och vänder för att springa mot sin bil, men Stefan är snabbare och stoppar henne, han försöker få henne att lyssna men Elena sliter sig loss och åker hem. Väl hemma kan hon inte lugna ner sig och när hon hör Stefans röst bakom sig är paniken nära. Stefan övertygar henne om att han aldrig skulle skada henne, att hon är trygg med honom. Elena undrar om han är skyldig till alla dödsfall, alla djurattacker. Stefan förklarar att det är Damon som är den skyldiga, han ber henne sedan att hålla hans och Damons hemlighet. Elena ber honom att gå, om han verkligen inte vill henne något illa.
På den gamla kyrkogården är Damon i full färd att ta igen det han missat när han suttit inlåst. På att av sina offer hittar han en mobiltelefon som han använder för att ringa Stefan och kräva tillbaka sin ring. När han lagt på för att fortsätta sopa igen sina spår genom att bränna kropparna upptäcker han att ett av offren, Vicki fortfarande lever.
Elena sover oroligt och vänder och vrider sig i sängen, utanför hennes hus vakar Stefan oroligt. Han kan inte lita på att Damon inte ska ta ut sin ilska på Elena efter att Stefan låst in honom. Nästa dag bestämmer Elena träff med Stefan för att få allt förklarat. Elena försöker reda ut vad som är fakta och vad som är fiktion när det kommer till vampyrer och frågar Stefan om vitlök,speglar,kors och vigvatten. Stefan förklarar att allt detta är myter, inget av det stämmer. Elena undrar också över hans sätt att överleva, Stefan berättar att djurblod håller honom vid liv men inte lika stark som Damon. Elena vill då veta hur Stefan kunnat tillåta att Damon kom så nära Caroline. Stefan förklarar att det bara hade gett motsatt effekt om han försök stoppa Damon, han säger också att Damon bara använde Caroline för blodet och han tog bort alla hennes minnen av att bli biten. Hade Damon velat döda henne hade han gjort det, Stefan tillägger också att det gör det inte okej. Elena vill också veta om det finns flera vampyrer förutom Stefan och Damon i Mystic Falls. Stefan svarar att det inte finns det längre, det fanns en tid som staden i stort sett var medveten om vampyrer. Stefan ber henne återigen att hålla hans hemlighet men Elena vill inte lova något. Stefan ber henne sedan att ge honom en dag för att förklara allt och svara på hennes frågor och sedan låta henne ta ställning till om hon vill hålla hans hemlighet.
På den gamla kyrkogården har Sheriff Forbes och Logan Fell hittat kropparna efter Damons "buffé" och trots att kropparna är svårt brända är de övertygade om att det är en vampyr som är skyldig. Logan berättar att han lyckats lägga beslag på fickuret från Gilberts och precis då kommer en av de andra poliserna fram med en plånbok som senare visar sig tillhöra Vicki.
I Salvatore huset har Damon ledsnat på att undvika solen och ringer Stefan återigen för att kräva tillbaka sin ring. Medan han väntar på ringen roar han sig med Vicki som han tagit med hem. Han ger henne först lite av sitt . för att hon ska kunna läka skadorna han åsamkat henne. Men Damon ledsnar till slut på att festa med Vicki och dödar henne, men eftersom hennes kropp är full av hans blod dör hon inte utan hon påbörjar förvandlingen till vampyr.
Samtidigt har Stefan tagit med Elena till något som bara verkar vara ödemark. Men Stefan berättar att det inte alltid varit ödemark där, det är platsen som brukade vara Stefans hem. När Elena tycker att allt verkar så gammalt upplyser Stefan henne om att det är för att allt är gammalt. Han berättar sedan att han varit 17 år sedan 1864. Stefan berättar också historien om Katherine, att det var redan 1864 som Stefan var med henne inte nyligen som Damon ville få Elena att tro. Han förklarar också hur han och Damon kunde finnas på deltagarlistan från det första founders partyt, det var för att de var där. Stefan i sällskap med Katherine, något som sårade damon som också var förälskad i Katherine. Elena försöker sedan reda ut vem som egentligen var med Katherine först. Stefan förklarar att hon egentligen inte var med någon av dem. Katherine var ingen vanligt flicka, hon var vampyren som förvandlade både Stefan och Damon. Hon kunde inte välja mellan dem så hon valde båda och använde tankekontrollering för att de skulle hålla hemligheten från varandra. Stefan tar sedan fram Damons ring och Elena vill övertala honom att inte ge tillbaka den. Men Stefan säger att han måste, annars kommer Damon hämnas på det enda sättet han vet att han kan skada Stefan, genom att skada Elena.
Hos borgmästare Lockwood dyker Logan Fell upp med klockan från Gilberts. Borgmästaren tar ut urtavlan och ersätter den med en kompass, som pekar mot vampyrer. När Vicki vaknat upp efter Damon "dödat" henne är hon förvirrad och minns inte vad som hänt. Damon försöker först få henne att stanna eftersom hon inte vet vad som händer men han ändrar sig sedan och uppmuntrar henne att gå hem till Jeremy.
I skogen organiserar Sheriff Forbes och Logan Fell en jakt på vampyrer.
Hos Gilberts dyker Vicki upp, Jeremy blir glad att se henne men samtidigt orolig när hon stormar in i huset och äter upp hela innehållet i kylskåpet. Jeremy ringer Matt som också varit orolig över sin syster. Samtidigt som Matt dyker upp kommer Elena och Stefan hem. Stefan inser direkt vad som hänt och ber Matt och Jeremy ta med henne upp och stoppa henne i säng. Men när Vicki kramar Jeremy känner hon lukten av hans blod och får panik och försvinner Matt ger sig iväg efter henne och Stefan viskar till Elena att han kan spåra henne. Elena säger åt honom att sätta igång.
Ute i skogen har Logan fått upp ett spår.
Hos Elena dyker Damon upp. Baserat på Elenas beteendet förstår Damon att hon vet. Han säger åt henne att hon inte behöver oroa sig just nu, han letar bara efter Stefan. Elena talar om att Stefan är ute och tar han om kaoset Damon skapat. I skogen har Stefan hittat Vicki och ska precis ta hennes hand för att följa henne hem då han träffas av en kula i bröstet. Ur skugorna kliver Logan Fell som går fram mot Stefan för att köra en påle i hjärtat på honom. Men precis innan pålen träffar dödar Damon, Logan. Han tar sedan ut kulan ur Stefan, han visar Stefan att kulan var gjort av trä, det enda materialet som kan skada vampyrer. Damon tillägger att om det är någon ska döda Stefan ska det vara han, han tar sedan tillbaka sin ring. Det enda som saknades för att Vicki skulle fullborda sin förvandling till vampyr var att hon var tvungen att dricka mänskligt bror, och medan bröderna grälar passar hon på att dricka från Logan Fells livlösa kropp.
Stefan går hem till Elena för att berätta vad som hänt. Hon svarar att hon kommer hålla hans hemlighet men hon kan inte vara tillsammans med honom hon går sedan in. När hon gått in i huset och stängt dörren bryter hon ihop och gråter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0