Episode 4 - Family Ties

Spoilerfri sammanfattning:
Elena bjuder med en motvillig Stefan på stadsrådets fest. Vicki får Tyler att bjuda henne men anklagar honom sedan för att gömma deras förhållande för sina föräldrar. Zach berättar en familjehemlighet för Stefan. Damon berättar släkten Salvatores historia. Stefan försöker få Damon ur hans liv för gott utan att röja deras hemlighet. Elena tror Caroline blir misshandlad av Damon när hon ser stora märken på Carolines hals.
Spoliervarning

Stefan drömmer att Damon attackerar Elena och vaknar med ett ryck. Bara för att mötas av Damons hånfullhet, drömmen Stefan hade var inte en slump. Damon har med flit placerat in de tankarna hos Stefan. Stefan som blir arg hugger Damon i bröstet med en kniv, men eftersom den inte är av trä gör den egentligen ingen skada. Damon berättar att den ansvarige för Mr Tanners mord blivit gripen, det var en puma. Stefan blir fundersam om varför Damon skulle sopa igen spåren och han får då veta att Damon bestämt sig för att stanna i Mystic Falls.

Elena hittar Jenna i köket i full färd med att svära åt tvn, eller egentligen det som är på tvn. Nyhetsreportern Logan Fell var Jennas highschool kärlek och orsaken till att Jenna lämnade Mystic Falls. Elena sätter sig vid bordet och börjar putsa på några gamla släktklenoder hennes mamma lovat att låna ut till stadsrådets fest när det plöstligt ringer på dörren. Elena öppnar och hittar en leende Stefan utanför dörren, hon tar med sig honom upp på sitt rum. De kysser varann ändå tills Stefan plötsligt drar sig undan de bestämmer sig för att de kanske gick lite fort egentligen. Elena byter samtalsämne genom att bjuda med Stefan på festen stadsrådet ordnar.

Caroline provar klännigar inför stadsrådets lunch medan Damon tittar på och läser twilight. Medan han kritiserar boken och felaktigheter när det kommer till vampyrerna försöker han få Caroline att ta med honom till lunchen. När han inte lyckas på vanligt vis använder han tankekontrolleringen för att övertyga henne. Caroline accepterar och vill sedan veta varför han inte glittrar i solen som vampyrerna i Twilight gör. Damon berättar då att riktiga vampyrer bränns till döds i solen, alla utom han och Stefan som har ringar som skyddar dem. Han får sedan Caroline att gå med på att göra något för honom.

På grillen är Bonnie irriterad över att Caroline tar med Damon på stadsrådets fest istället för henne. Hon tror inte att Carolines mamma kommer gilla att Caroline har en äldre farlig kille med sig. Caroline dementerar då att Damon skulle vara farlig han har bara problem med sin bror. Samtidigt försöker Vicki få Tyler att bjuda henne på festen, vilket han till slut gör till Jeremys stora förtret.

I Salvatore huset vill Zach få ur Damon hans egentliga motiv till att vara i Mystic Falls. Men Damon är inte på prathumör och ser till att Zach slutar fråga, Stefan kommer dock precis i rätt tid för att få Damon att släppa Zach. Efter Damon gått undrar Zach hur Stefan kan låta det fortgå, att han bara låter Damon vara. Stefan förklarar att han inget kan göra eftersom Damon är så mycket starkare. Zach föreslår att de ska försvaga Damon med vervein först. Problemet är bara att det inte växt någon vervein i Mystic Falls sen 1865 tack vare Damon. Zach tar då med Stefan ner i källaren och visar flera plantor med vervein, släkten har odlat det i flera år.

Hemma hos Elena håller hon och Bonnie på att göra sig i ordning inför kvällen. Bonnie berättar då trots Carolines förbud om bakgrunden till Stefan och Damons problem. Hon säger att Katherine dejtade dem båda vilken Elena redan visste, Bonnie berättar också att Katherine valde Damon vilket gjorde Stefan vansinng och han ska ha gjort hemska saker för att sära på dem. Elena tycker att det där låter som en persons synvinkels, Damons.

Hos Stefan vill Stefan få reda på varför Damon egenligen vill gå på festen. Damon tycker att det inte är mer än rätt att dom går eftersom de var på den första. Stefan kan inte instämma eftersom han inte tycker att dom ska dra till sig för mycket uppmärksamhet. Hos Elena ringer telefonen. Elena svarar och en upprör Mrs Lockwood ringer och undrar var fickuret som Elenas familj lånat ut till utställningen tagit vägen. Elena misstänker på en gång Jeremy. Jeremy har klockan men inte för att sälja den som Elena trodde, han tog den för att den ska vara hans. Den har gått i arv i släkten från far till son i evigheter.

Damon beundrar sig egen spegelbild och inser att han gillar det faktum att han slipper åldras. Stefan å andra sidan tycker inte det är lika roligt att vara tonåring i 150 år. Medan de pratar gamla minnen försöker Stefan få i Damon ett glas whisky spetsat med vervein. Han lyckas inte, och en lätt irriterad Damon går på festen.

Hos Lockwoods där festen hålls dyker en uppklädd Vicki upp. Tyler möter upp henne men tar med henne in bakvägen för att slippa möta sina föräldrar. Innan Elena går på festen lämnar hon tillbaka klockan till Jeremy. Väl framme på festen lyckas både Damon och Stefan bli inbjudna utan problem. Vid utsällningen över historiska saker hittar Elena gästlistan från den första festen, två namn sticker ut Damon Salvatore och Stefan Salvatore. Damon lyckas dock förklara bort det med att han och Stefan är döpta efter sina förfäder. Caroline tar med sig Stefan ut på dansgolvet och Elena blir kvar med Damon. Han ber om ursäkt för att ha försökt kyssa henne och förklarar sedan att det finns en tendens till syskon rivaltiet i Salvatore släkten och allt ska ha börjat med de första Stefan och Damon. Under kriget brändes 25 civila på motståndar sidan inne i en kyrka. I kyrkan fanns en kvinna både Damon och Stefan älskade och när de försökte rädda henne sköts de båda till döds. Elena talar om för Damon att hon är ledsen att han och Stefan har problem men att hon samtidigt inte kan hamna i mitten av det hela utan att de kan lösa det.

Utanför sitter Tyler och Vicki ensamma. Vicki som misstänker att Tyler gömt henne hela kvällen av oro för vad hans mamma ska tycka blir riktigt arg och bestämmer sig för att gå hem precis när Mrs Lockwood anländer. De hälsar och sen går hon.  Vid baren försöker Logan Fell bjuda ut Jenna, har ber om ursäkt för det som hände under highschool men Jenna känner inte för att förlåta honom. På dansgolvet försöker Elena få Stefan att öppna sig. Men han är motvillig och är övertygad om att Damon sagt något till henne. Men Elena vill bara lära känna honom och slippa höra vad alla andra säger om honom, hon ville höra det från honom. Men Stefan är fortfarande övertygad om att Damon är inblandad och han försöker få Elena att inse att Damon bara försöker sära på dem. Det fungerar säger Elena och går. På övervåningen snokar Damon runt på utställningen och ur ett gömställe i ett gammalt skrin tar han fram en kristall. Caroline undrar hur han kunde veta att den fanns just där. Damon svarar att det är för att det var han som la den där för många år sedan. Logan Fell gör ett sista försök på att få Jenna att gå ut med honom och lyckas få henne att gå med på lunch. I matsalen skäller Mrs Lockwood på personalen eftersom ljusen fortfarande inte är tända. Bonnie som hört samtalet bestämmer sig för att testa sina häxkrafter och se om hon kan tända ljusen. Hon koncentrerar sig på ett ljus men när inget händer vänder hon sig för att gå. Men hon kollar in i rummet en sista gång och då skiner en klar låga från alla ljus.

Inne i badrummet upptäcker Elena att Caroline har fullt med blåmärken och bitmärken på hela kroppen. Caroline blir arg när Elena frågar och går. På väg ut möter Elena Damon och ut skäller ut honom och hotar med att berätta för Carolines mamma. Elena går sedan till Stefan och ber om ursäkt och berättar sen vad som hänt med Caroline. När Stefan inte blir överraskad och sedan förklarar att han håller på att ta hand om det blir Elena arg igen och när Stefan ber henne lita på honom trots alla frågor han inte kan svara på är hennes enda respons att tillit är något man förtjänar man kan inte bara få det. Bakom Elena ser Stefan Damon släpa med sig Caroline från festen har ursäktar sig mitt i grälet och försvinner.

Jeremy sitter ensam hemma och spelar tv-spel när det ringer på dörren. Han öppnar och där står Vicki. Hon berättar att hon valt fel som valt Tyler och kysser honom.

Damon släpar bort Caroline från alllas uppsikt och Caroline som vid här laget är riktigt rädd för Damon svär att hon inget sagt. Han lugnar sig och säger att allt är okej, sen biter han henne. Men nästan på en gång sjunker han ihop, försvagad. Då dyker Stefan upp, eftersom han inte kunde spetsa Damons drink spetsade han Carolines istället och Damon fick i sig vervein via hennes blod istället. Caroline vaknar upp själv på gräset, Damon syns inte till och inte heller Stefan men kvar ligger kristallen Damon hämtat. Elena hittar Caroline på samma ställe skakande av rädsla. Damon är nu i källaren i Salvatore huset där Stefan låst in honom för att skydda alla i Mystic Falls.

Kvar på festen är några personer däribland borgmästaren och polischefen. Borgmästaren undrar om de fått fickuret från Elena. Mrs Lockwood svarar att Elena sagt att den fortfarande ligger nerpackad någonstans. Logan Fell som anslutit sig till de andra är övertygad om att han kan få klockan. De andra frågar polischefen om det är sant. Hon säger att fem kroppar, alla tömda på blod bara kan betyda en sak. Logan Fell konstaterar, de är tillbaka.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0