Episode 3 - Friday Night Bites

Som vanligt är det sammanfattningen i början som gäller för er som inte vill ha spoilers.

Sammanfattning
Tyler försöker skämma ut Stefan genom att kasta en fotboll på honom inför hela skolan. Men Stefans super talang när det kommer till att fånga bollar ger honom en plats i skollaget. Under tiden fortsätter Elena att ignorera Bonnies varningar om att Stefan kanske inte är den han utger sig för att vara. Så Elena bjuder in de båda till middag hos henne med hopp om att de ska gilla varann bättre om de känner varann. Men planen går i stöpet när Damon i sällskap med Caroline dyker upp. Damon har använt Caroline som sitt privata matförråd på senaste tiden för att ännu mera irritera Stefan. På annat håll fortsätter Jeremy fråga sig var hans relation med Vicki var och är på väg medan Matt betraktar dem med oro.

Spoilervarning

Caroline vaknar upp med en sovande Damon brevid henne i sängen. När hon börjar röra sig känner hon smärtan i halsen och minnena från gårdagskvällen återkommer.  Hon försöker då smyga ut ur rummet utan att väcka Damon, men misslyckas.  Caroline ber Damon att låta henne gå men hon lyckas inte övertala honom och när hon kastar en lampa på honom blir han bara arg och attackerar henne igen.

 

Elena och Bonnie anländer till skolan. Bonnie berättar för Elena om incidenten när hon gav Stefan Elenas nummer och hon ber Elena att vara försiktig. Vicki bjuder med Jeremy på en konsert. Men han är fortfarande arg för att Vicki valde Tyler före honom. Han vill veta om det bara var drogerna hon ville ha av honom.  Stefan möter upp med Elena och Bonnie. Bonnie ursäktar sig snabbt, något som gör att Stefan känner hennes motvilja enkelt. Elena är övertygad om att Bonnie kommer ändra uppfattning bara hon får lära känna Stefan bättre. Därför bestämmer hon att de tre tillsammans ska äta middag. På håll står Matt och Tyler och betraktar Elena och Stefan. Tyler som vill skämma ut Stefan inför hela skolan slänger iväg en fotboll med rasande fart mot Stefans bakhuvud. Men Stefan hinner vända sig om och fånga bollen och han kastar tillbaka den med ännu mera kraft. Så mycket kraft att Tyler knappt kan hålla bollen. En imponerad Elena uppmuntrar honom att söka till skollaget, men Stefan är tveksam med tanke på hur de andra killarna behandlar honom.

På historielektionen slänger Mr Tanner ur sig historiska händelser och vill att eleverna ska tala om när de hände. Men ingen kan svara till Mr Tanner stora förtjusning, ingen förutom Stefan. Vilket leder till en tävling mellan Stefan och Mr Tanner om vem som kan mest, Stefan vinner.

Elena bestämmer sig för att återansluta sig till cheerleadningen. Bonnie blir överlycklig över att se Elena på träningen igen och Elena tar tillfället i akt att bjuda in Bonnie till kvällens middag. Bonnie tackar motvilligt ja. Samtidigt försöker Stefan övertyga Mr Tanner att låta honom testa för fotbollslaget. Trots Mr Tanners motvilja mot Stefan går han med på det till Matts och Tylers stora förtret. Hos cheerleaderna dyker Caroline upp igen, tillsammans med Damon. Elena är konfunderad över det men lägger inte så stor vikt på det. Caroline drar igång träningen och hon märker snart att Elena , tack vare sin långa frånvaro har svårt att hänga med. Hon sätter Elena vid sidan för att endast iaktta. Men Elenas fokus hamnar istället på fotbollsplanen där Stefan gör entré. Matt har bestämt sig för att ge Stefan en chans kastar schyssta bollar och Stefans snabbhet och reflexer gör att han gång på gång kan undvika Tylers tacklingar. Mr Tanner är supernöjd men inte Tyler. Stefan hör sedan ett samtal mellan Matt och Tyler där Tyler lyckas övertala Matt om att kasta en snål passning så Tyler ska hinna tackla. Stefan bestämmer sig för att låta Tyler få tackla honom. Tyler blir överförtjust när han faktiskt lyckas och även Mr Tanner gillar att se Stefan på marken, men han ger dock Stefan en plats i laget.

 

Hemma igen hittar Stefan Damon i full färd med att läsa hans dagbok. Stefan sliter den ur händerna på Damon som sedan börjar en lång utläggning om att de ska starta om på nytt och att han bara vill Stefans bästa, sen brister han ut i skratt igen allt är lögn som vanligt.

 

Hos Elena försöker Bonnie övertyga Elena om att hon faktiskt har övernaturliga krafter. Hon berättar att hon varit besatt av siffrorna 8,14 och 22 hela dagen. Elena skämtar bort det hela med att det ska spela på lotto men när hon letar efter serverings bestick vet Bonnie var de är utan att kolla. Stefan dyker upp och Elena försöker få igång ett samtal men har liten lycka tills hon lyckas leda in samtalet på Bonnies härkomst från salem häxor. Plöstligt ringer det på dörren, Caroline och Damon dyker upp med dessert. Stefan försöker övertyga Elena om att inte bjuda in Damon men misslyckas. Vid desserten kommer Damon med flera hintar angående hans och Stefans bakgrund. Elena och Damon är ensamma i köket och Elena passar på att fråga om Katherine. Hon får reda på att Katherine dog i en brand och hon lyckas också lista ut att båda Salvatore bröderna dejtat henne. Damon vill dock inte avslöja vem som var först. När Elena ber om ursäkt för Katherines död och för att den påverkat Damon också börjar han inse att hon är mer än bara ett vackert ansikte. Med tankekontrollering lyckas Damon få en stund själv med Stefan. Damon påminner Stefan efter han blivit utskälld av just Stefan för att hand använt Caroline att eftersom han blivit inbjuden kan han komma tillbaka när han vill och göra vad han vill. När Elena senare vaknar av en mardröm sitter det en kråka i hennes fönster.

 

Det är dags för fotbollslagets första match och hela skolan är samlad för ett upptaktsmöte. Man är med Stefan i laget övertygade om att man nu kommer ha chansen att vinna matcher. Stefan har insett att han måste göra något för att skydda Elena mot Damon så han ger henne ett halsband som skydd. Han berättar inga detaljer men Elena går ändå med på att bära halsbandet. Caroline är irriterad på Elena för att hon inte har sin cheerleader uniform på sig men Elena meddelar att hon slutar med cheerleading. På annat håll råkar Tyler och Jeremy återigen i slagsmål om Vicki. Tyler som är större och starkare än Jeremy får snabbt övertaget men Stefan hinner gå i mellan. Jeremy är dock vid det här laget riktigt arg och går till attack mot Tyler igen, den här gången med en trasig flaska i handen men Stefan går återigen i mellan dock skär han sig ganska ordentligt i handen när han stoppar Jeremy. Men när Elena vill se över såret är det borta. Stefan påstår att Jeremy missat men Elena är inte övertygad. Hon frågar Bonnie om vad det egentligen var hon kände när hon rörde Stefan. Bonnie berättar att hon såg död.

Elena är vid sin bil när Damon plöstligt dyker upp. Han påstår att han inte menar att göra henne illa till mods men han inser inte att Elena för det mesta ser igenom hans lögner och när han försöker använde tankekontrollering för att få henne att kyssa honom får han bara en örfil tillbaka. Elena gör det mycket tydligt, trots att hon inte vet vad som hänt bröderna tidigare är hon inte Katherine. På väg in till omklädningsrummet bar Matt Stefan om ursäkt för sitt beteende tidigare och vi ser en början på en vänskap. Något som Damon tycker är mycket underhållande. Damon kontronterar Stefan angående incidenten med Elena. Han har insett att Stefan lagt vervein i Elenas halsband. När Damon skryter högt över vad skulle kunna göra med Elena passar Stefan på att försöka övertala Damon att han har bitar av mänsklighet kvar, att han inte behöver vara det monster han är. Damons svar blir att döda Mr Tanner som kommit ut för att se vart Stefan tagit vägen. Matt hittar Mr Tanners kropp och ringer polisen. Bonnie och resten av skolan har hunnit samlas när de hämtar kroppen. Bonnie noterar att kroppen ligger vid byggnad 8, vid en bil med 14 i registeringsnumret och på parkeringsplats 22. Precis de numrena hon sett hela dagen.

 

Vicki hittar en ledsen Jeremy under läktaren och hon berättar att det inte bara var drogerna som hon ville ha. Stefan och Elena gör sig redo att åka hem, men Elena är fortfarande inte helt övertygad om att Jeremy missade. Stefan är nu övertygad om att Damon mist all sin mänsklighet och att det enda som återstår är monstret. Men vi får se Damon smeka en sovande Elena på kinden med mycket omsorg och känsla i ansiktet. Kanske är det inte helt kört.

 

 

 

Källa: imdb.com

Bilder: cwtv.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0